IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Флагманът на Bentley вече е история

Последната бройка от седана Mulsanne слезе от конвейера

Британският производител Bentley обяви края на една епоха, след като последната бройка от луксозния седан Mulsanne слезе от конвейера във фабриката в Крю. За цялата история на модела от него са произведени общо 7300 бройки.


Bentley Mulsanne


Компанията публикува и снимки, като на тях не е последният произведен автомобил - Mulsanne Speed в специално изпълнение 6.75 Edition by Mulliner. Той е боядисан в съчетание от цветове Rose Gold и Tungsten и вече си има собственик в Щатите. Що се отнася до последната бройка, засега от Bentley не съобщават къде ще бъде изпратена.

Bentley Mulsanne дебютира през 2009 г. на изложението в Пебъл Бийч. Три години след това седанът получи версия от ателието Mulliner, а през 2015 г. се появи версия Speed, оборудвана с по-мощна модификация на фирмения 6,75-литров V8. Та получи пренастроени окачване и кормилно управление, както и леко преработена външност. Година по-късно компанията пусна и вариант на седана с удължено с 250 мм разстояние между двете оси.


Bentley Mulsanne

Любопитното е, че заедно с флагмана си Bentey пенсионира и култовия двигател V8, който се произвежда повече от 6 десетилетия. Подобна съдба в близките години очаква и 6,0-литровият W12 мотор.

След спирането на Milsane за флагман на британската марка няма да се счита популярният кросоувър Bentayga, а компактният седан Flying Spur. Според слуховете, Bentley започва разработка на нов всъдеход – по-голям и по-луксозен от Bentayga, който ще застане на върха на гамата на марката.

Още снимки от края на производството на модела - вижте в галерията:

Снимки: Bentley

0 от 500