IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen: Индустрията ще се възстанови през 2022 година

Експертите предвиждат спад на пазара на нови автомобили с 3 млн. бройки

Продажбите на нови автомобили пострадаха сериозно от пандемията от коронавирус и поставиха производителите в много тежка икономическа ситуация. Експертите на една от водещите компании – Volkswagen, са на мнение, че предишните нива на продажби ще бъдат достигнати не по-рано от 2022 г.


продажби


В момента индустрията е в плачевно състояние автомобилни заводи по света бяха затворени за няколко месеца и дори след подновяване на работа все още не са възстановили предишните нива на производство. Дилърите също бяха спрели работа, което също се отрази негативно.

На територията на Европа се очаква спадът за 2020 година да бъде с около 25,1%, смятат маркетолозите на германската компания.Това означава, че през тази година дилърите на всички марки ще продадат около 3 млн. нови автомобила в сравнение с 2019 г.


продажби


“В средносрочен план може да се очаква намаление на потребителското търсене. Считаме, че продажбите ще се върнат на старите си нива най-рано през 2022 г.“, обясниха от Volkswagen.

Специалистите допълват, че по-бързо ще се възстанови икономиката в Китай, докато тази на САЩ я очаква същото, каквото и в Европа. Най-трагично е положението в Южна Америка, където положението може да оправи не по-рано от 2023 г.

Снимки: Autonews

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Дедо ( преди 3 години )
    Тия са експерти, колкото мене! Взимат заплата, точно за да говорят такива неща - какво друго да кажат? Че ще фалират фирми, че ще има чудовищна безработица? Нали тях първи ще ги уволнят.
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 3 години )
    Колкото до "проблемите" на Тойота - те са потенциални. Само че японците се грижат за потенциалните проблеми на клинентите си, докато немците изкарват клиента виновен за реалните им проблеми. Кой какво е знаел и какви са проблемите е ясно - единствените мениджъри били в затвора са все от ВАГ.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 3 години )
    Сега ще се помъчат още няколко години и пак ще отидат в историята, защото единственото което могат е да произвеждат канцерогенници. Хибридите и електромобилите им са на загуба, защото са некадърни да си произвеждат батериите и са принудени да ги купуват от азиатски компании на загуба.
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 3 години )
    ваги, тия "истински екперти" са отговорни за милиони тонове канцерогенни емисии в амтоферата която дишаш. Съществуването си дължат единствено на корумпираните европейски власти, които не им наложиха подобаващи санкции. Ако го бяха направили както в щатите, вагонетките вече щяха да са в историята.
  • #3
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Браво, душицо, каза ли си го? Радвам се! И к'вооо, много мразиш тойота, така ли? Мдаааа и другите оризари за страшно дразнещи и ги мразим на макс, НАЛИ?Друго си е НАШЕТО европейското, което натри носовете на гадните оризари.... Брат, усещаш ли колко е смешно, или трябва да пояснявам?
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    За мен лично, до някъде, слабите продажби означават, че много хора са отложили за няколко седмици, месеци или година закупуването на нов или друг автомобил, но не че са ходили или са започнали да ходят пеша,т.е можело е и да си минат със старите си коли и са отложили покупките на нови и други. Други хора пък са решили да не чакат и са си купили автомобил, въпреки пандемията. Това е! Къде виждате драма. Драма има за тези, които са свикнали със свръх печалби и не се задоволяват с "малко". Е ?!
  • #1
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Яко е, че след Дизелгейт се опитват да дават акъл постоянно.