IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia Carnival сменя категорията

Компанията създаде нов сегмент за минивана – GUV

Корейският производител Kia публикува първи снимки на новото, четвърто поколение на минивана Carnaval. От тях става ясно, че компанията логично следва модата на кросоувърите и затова са добавени всъдеходни елементи на модела. Това са масивни калници, ярко изразен преден капак и допълнителни предпазители на долната част на каросерията. Подвижните задни врати се запазват, а за позиционирането на автомобила на пазара в Kia са измисли нов сегмент - Grand Utility Vehicle (GUV).


Kia Carnival


На снимките е показана най-скъпата версия за корейския пазар, която по местна традиция се казва Kia Carnival Limousine. Нейната основна особеност е многото хром, но оригиналната оптика с доста сложни дневни светлини и врязани в решетка на радиатора дълги светлини ще се предлага за всички варианти на модела.

Новият Carnival е пораснал на размери – дължината му достига 5155 мм (+40 мм), а широчината – 1995 мм (+10 мм). Височина е същата – 1740 мм, но разстоянието между двете оси е увеличено от 3060 на 3090 мм. С това официалните данни се изчерпват, не е показан официално и салонът на модела.


Kia Carnival


По непотвърдени данни, новият Carnival технически повтаря наскоро показания кросоувър Sorento. Това означава появата на виртуален приборен панел в салона. Двигателите ще са 2,2-литров турбодизел и бензинов 2,5-литров T-GD-i (и двата са 4-цилиндрови). За пазара в САЩ, където моделът се продава под името Sedona, вероятно ще остане досегашният атмосферен V6.

Снимки: Kia

0 от 500