IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes и NVIDIA готвят революционна технология

Системата ще е готова през 2024 г. и ще предлага до 4-о ниво на автономност

Автомобилният производител Mercedes-Benz и технологичната компания NVIDIA обявиха, че обединяват усилия за създаване на „революционна автомобилна изчислителна система“, която ще се поставя на луксозни модели.


Mercedes и NVIDIA


Премиерата на разработката ще е през 2024 г., като според специалистите от NVIDIA, това ще е най-сложната и най-технологична система в историята на автомобилната индустрия. Още при производството си тя ще осигурява трето ниво на автономно придвижване. А след допълнително обновяване, превозното средство ще може само да паркира или да напуска мястото за паркиране, като използва четвърто ниво на автономност.

Използвайки новата платформа NVIDIA DRIVE, автомобилът ще може с помощта на вградените в него датчици не само да излиза от гаража или паркинга, но и да се придвижа напълно самостоятелно по предварително известни маршрути. С подобна технология към момента не може да се похвали друг производител, включително и лидерът при тези системи -Tesla.


Mercedes и NVIDIA


Благодарение на Wi-Fi вградената в автомобила изчислителна система ще може регулярно сама да обновява софтуера си, като ще прибавя и нови функции. Това ще става през целия срок на използване на машината.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Тесла ( преди 3 години )
    Мерцедес лъжлива компания,плати ли си глобата.Крадци на въздух.
  • #6
    0 rate up comment 2 rate down comment
    няма значение ( преди 3 години )
    Сравняват нещо, което (може би) ще се появи след 4 години с това, което Тесла в момента предлагат. А Теслите какво ще предлагат след 4 години?Тъжно е как изпъква невъзможността на класическите авто производители да преминат към цифровите иновации...
  • #5
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Революционер ( преди 3 години )
    Революциите не се случват в луксозните сегменти. Революция би могло да има само в масов сегмент. Луи 16-ти сменя Луи 15-ти и прави двореца във Версай много по-луксозен, но не това е революция, а гилотинирането на Луи 16-ти от народа.
  • #4
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Скука ( преди 3 години )
    Грозно и скучно а това Табло олелел *** майко ми то едно и също от като почнеш А клас С клас Е клас то Ес клас то елекрическите модели мани мани.Пълна липса на интериор екстериор дизайнери
  • #3
    3 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Хех, добре че са азиатците от NVIDIA, че да се докопат и лоените немски мозъци до някоя съвременна технология.
  • #2
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Nvidia ( преди 3 години )
    Незнам енвидиа ли каква ще е до 2024 време много НО!!!!!Мерцедес стремглаво върви към производството на най грозните и бездушни автомобили.Скоро и камионите ще бъдат по красиви!!!
  • #1
    8 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ужасен екстериор и интериор.