IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Eто я новата хиперкола на Lamborghini

Squadra Corse V12 излиза в ограничена серия

Новата хиперкола на Lamborghini - V12 Squadra Corse, беше заснета по време на тестове. За модела е известно, че ще излезе в ограничен тираж от 40 бройки  и няма да получи достъп до обществени пътища. Премиерата на двувратката е предвидена за лятото.


 Lamborghini  V12 Squadra Corse


Пистовата хиперкола, създадена от спортното подразделение Lamborghini Squadra Corse, всъщност представлява напълно преработен Aventafor SVJ. Той също разчита на 6,5-литровия атмосферен V12 двигател, който обаче е модернизиран сериозно. Намалено е теглото му, развърта се до 9000 об/мин, а мощността му е увеличена от 770 на 830 к.с.

Моторът се съчетава с интегрирана в конструкцията му 6-степенна секвенциална скоростна кутия и механичен диференциал с възможност за предварително регулиране.

От Lamborghini потвърждават, че новият модел е предназначен за каране по писта, но не и за състезания. Тиражът му ще е максимум 40 бройки, като серийната версия може да получи името SVR. Колата разполага с въздухозаброник на покрива, развита аеродинамика и масивно фиксирано антикрило. А надписът „Attenzione! Macchina Veloce” на вратите на прототипа се превежда от италиански като „Внимание! Бърз автомобил“.

0 от 500