fallback

Mazda изтегля 24 000 автомобила, накладките им можело да паднат

Проблемът засяга моделите 3 и CX-30, засега акцията е само в САЩ

Mazda обяви сервизна акция за 24 000 автомобила от моделите 3 и CX-30 заради потенциален дефект, при който спирачните накладки се откачат и падат, съобщава щатската Национална агенция за пътна безопасност (NHTSA). В началото на годината акция бе обявена и за 13 000 автомобила на австралийския пазар, но тогава се касаеше за неправилно задействане на системата за аварийно спиране на автомобила.  

  

Засега няма информация зе дефектни бройки на европейския пазар     При проблемната производствена серия болтовете, с които са монтирани накладките, не са правилно затегнати в завода. При експлоатация накладките могат да се разхлабят и дори да паднат, което влошава спирачните възможности на автомобила, а може и да увреди главината.

Некачественият монтаж засяга само предните колела и само някои производствени серии на хечбека и седана Mazda 3, и на кросоувъра CX-30. И двата автомобила се правят в завода в Хирошима, Япония.

До момента няма информация за дефектни автомобили на европейския пазар. В САЩ засегнатите автомобили ще бъдат инспектирани в сервиза и болтовете ще бъдат затегнати, а при нужда - заменени.

fallback
  • #7
    Probably put ( преди 3 години )
    Да сложат от кораб, били добри
  • #6
    До #2 ( преди 3 години )
    Маздата ти най-вероятно е за европейския пазар, което означава правена в Япония, за това нямаш проблеми. Тука става дума само за модели за щатския пазар, правени в Мексико или др. За това бях писал и преди, не се подлъгвайте да си купувате евтини Мазди внос от Щатите, качеството не е същото.
  • #5
    Лудогорец 8 ( преди 3 години )
    Abc, моята е 2018 модел взех я нива и вече е на 83 000 км и при мен засега само масло и филтри и сега наклафки трябва да сменям.
  • #4
    Ха ха ( преди 3 години )
    Скоро бмвтата ще изчезнат Мазда е по добра
  • #3
    abc ( преди 3 години )
    112, на колко км ти е маздата?... Питам просто от любопитство.
  • #2
    112 ( преди 3 години )
    Явно качеството не е на същото ниво. Имам Мазда 3 от 2008 година и до ден днешен не е влизала в сервиз освен за смяна на консумативи (масло, филтри, феродо, крушки).Абсолютно безпроблемен автомобил.
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    Тези къртят от всякъде, влагат толкова усилия в развитието на нови технологии, та нямали време да проверят дали са затегнати болтовете
fallback
Последни