IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пробегът на Polestar 1 се оказа силно завишен

По време на тестове хибридът измина само 84 км на ток

Американската агенция за опазване на околната среда (EPA) проведе официални изпитания на хибридното купе Polestar 1 и изчисли пробега му само на електричество. Резултатът от изпитанията е само 52 мили или 84 км.


Polestar 1


При дебюта на модела, неговият производител – Polestar, който принадлежи на компанията Volvo, обяви пробег на ток от 93 мили или 150 км. Постигнатият на тестовете резултат ясно показва различията в методиките за измерванне в САЩ и други държави.

Старите данни са получени по методиката NEDC, която продължава да се изполва в Китай и в момента. Тя беше разработена в Европа, но на Стария континент се отказаха от нея в ползна на по-новата и по-съвършенна WLTP.

Купето Polestar 1 е първият модел на шведската марка като самостоятелен производител, който влиза в китайския концерн Geely. То е оборудвано с 2,0-литров бензинов тубодвигател и 3 електромотора със съвкупна мощност 608 к.с. Моделът се произвежда в Китай, като от него ще бъдат направени само 1500 бройки.

Снимки: Polestar

0 от 500