IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Arteon ще стане и всъдеходно комби

Поне така изглежда разкритата версия за Китай

Досега се считаше, че след обновяването си VW Arteon ще се превърне в семейство с 4 модела – обновен лифтбек, комби Shooting Brake и техни R-версии. Оказва се обаче, че германската компания подготвя и още поне един вариант за някои локални пазари.


VW Arteon Shooting Brake CC


Министерството на промишлеността на Китай публикува официални снимки на сериен образец на версията Shooting Brake, която е получила допълнителни елементи, познати от моделите на Volkswagen с името Alltrack. Това са пластмасова защита на долната част по целия периметър на каросерията, както и увеличен пътен просвет.

Засега техническите характеристики на модела не са публикувани, както и не е ясно, дали тази модификация е само за Китай или ще се предлага и в Европа, където фейслифтът на Arteon трябва да се появи до края на годината.

Още снимки - вижте в галерията:



Показаният автомобил в Китай се нарича CC, като ще се предлага в две модификации. Първата е с индекс 330 TSI, като очевидно е оборудвана с 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра, развиващ 190 к.с. Втората – 380 TSI, получава същия двигател, но с 220 к.с. заедно с пакет R-Line за екстериора. Топ-версията Arteon R ще разчита на мотор от Golf R, развиващ около 330 к.с.

Снимки: AutoHome

0 от 500