IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW 7-Series получи по-мощни и ефективни дизели

Германската компания оборудва седана с нови 3-литрови двигатели с 48-волтова технология

BMW вече работи върху следващото поколение на 7-Series, но това не означава, че настоящата генерация ще остане недокосната до края на жизнения си цикъл. Все още продаван в много страни по света, флагманският седан получи ново семейство дизелови двигатели за европейския пазар, които са по-екологично чисти и по-ефективни.


BMW 7-Series

 

Това стана възможно благодарение на 48-волтова електрическа система с интегриран стартер-генератор, който добавя 11 конски сили (8 киловата) към мощността. BMW обещава, че това ще помогне на новите 3-литрови 6-цилиндрови редови дизелови двигатели да осигурят оптимален разход на гориво, спестявайки от 0,4 до 0,6 литра на 100 километра.

Започвайки от 730d, 730d xDrive и съответните им версии с по-удължено междуосие, тези модели получават актуализиран редови дизелов двигател с допълнителни 21 к.с. за обща мощност от 286 к.с., докато въртящият момент се увеличава с 30 Нм до 650 Нм. Благодарение на това двата седана ускоряват до 100 км/ч съответно само за 5,9 и 5,6 секунди.

За по-продуктивните версии на 3,0-литровия двигател, 740d xDrive вече предлага 340 к.с., което е с 20 коня повече от предишната версия на мотора. Благодарение на това и на допълнителни 20 Нм до максимум 700 Нм максимален въртящ момент, наличен между 1750 и 2250 об/мин, на луксозния седан сега са нужни само 5 секунди, за да ускори до 100 км/ч, тоест с 0,2 секунди по-бързо от преди.


BMW 7-Series

 

И двата двигателя са оборудвани с нова система за филтриране на отработените газове с оптимизиран филтър за твърди частици, което им позволява да покрие нормите за емисии Euro 6d. Освен това, според BMW, на клиентите ще бъдат предложени нови опции за персонализиране на дизайна, включително новата кожа BMW Individual Merino за интериора в опушено-бял, тъмно-син или черен цвят.

Снимки: BMW

0 от 500