IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-скъпи модела на Jaguar

Успехите в "24-те часа на Льо Ман" превръщат някои от тях в скъпоценни камъни (ГАЛЕРИЯ)

Всички, дори онези, които не се интересуват от автомобилите, знаят името Jaguar. Английска марка с голямо историческо значение и с едни от най-красивите превозни средства на всички времена, било то спортни купета, кабриолети, луксозни и мощни седани или състезателни автомобили. Това, което не всеки знае обаче, е, че британският производител има дълга и успешна история в света на автомобилните състезания.

Всъщност, зад тази слава стоят важни успехи като седем победи в най-престижната надпревара за издръжливост на планетата: "24-те часа на Льо Ман". Въпреки че Jaguar не участва от години в състезанието, благодарение на тези победи някои от неговите модели са се превърнали в икони, които в момента струват милиони евро. Сайтът Motor прави преглед на най-скъпите модели на Jaguar за всички времена, продадени на търг през последните години. Извън списъка са останали уникални автомобили, музейни прототипи и модели от частните колекции, за които подобна информация липсва.

Снимки: Motor

0 от 500