IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi залага на умове от Силициевата долина

Компанията създаде нов технологичен център в Щатите

Американският пазар не е най-големият и най-важен за Audi. През миналата година компанията е продала 241 111 нови автомобила в САЩ, докато в Китай и Германия резултатите са съответно 690 083 и 271 613 бройки. Въпреки това, в Audi считат Северна Америка за лидер в развитието на  технологиите за помощ на водача - Advanced Driver Assistance Systems, които са основани на изкуствен интелект.


Audi Q7


Според шефовете на германската компания, особено благоприятна атмосфера за подобни разработки има в Силициевата долина. Затова и Audi създава изследователския център Audi Automated Driving Development (A2D2), който се намира в Сан Хосе.

Неговата цел ще бъде сътрудничество с новото бизнес подразделение на концерна Volkswagen Group – Car.Software. Общите теми на двата отдела са разработка на системи за автономно движение, фирмени приложения и облаци за информация. Новите технологии ще бъдат използвани от всички марки в групата на Volkswagen.

Научно-изследователският офис на Audi ще разработва електронни асистенти от ново поколение, като плановете на компанията предвиждат наемането на 60 местни инженери от различни специалности. Те ще работят върху създаване на изкуствен интелект и съответстващия софтуер, които ще се използват при автопилот от ново поколение. Освен това, ще бъде осъществено тясно сътрудничество с фирми от Силициевата долина, които да оказват помощ на проекта.

Новото подразделение има и собствен автопарк, който се състои от кросоувъри Audi Q7. На техните покриви са монтирани датчици за събиране на данни. Първите резултати от работата на  Audi Automated Driving Development трябва да се видят през 2023 г.

Снимка: Audi

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Дебелопер ( преди 3 години )
    Като изключим разни нишови писачи и шефчета, останалите програмисти в Германия мизерстват с посредствени заплатки. Защо да учиш няколко години и да се затриваш психически със седене пред монитор, като може да изкараш по-добри пари карайки приятен съвременен трактор? Затова и писането на софтуер в Германия от година на година потъва все по-дълбоко.