IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan представи новия X-Trail

На пазара първо излиза американският Rogue

Корпорацията Nissan представи официално четвъртото поколение на модела си X-Trail, който в Северна Америка е известен като Roque. Разкрит беше именно американският кросоувър, който излиза първи на пазара. Вариантите за другите държави ще бъдат показани по-късно.


Nissan Roque/X-Trail


Кросоувърът е дебютният модел на бранда, построен на нова платформа, на която ще бъде изградено и следващото Mitsubishi Outlander. Дължината на автомобила е намалена с 38 мм (4562 мм), а височината с 5 мм (1695 мм), но от Nissan твърдят, че въпреки това салонът е по-просторен от преди.

Новият Roque/X-Trail получава двуетажна оптика и по-голяма решетка на радиатора с хромирани елементи. Задните врати се отварят практически на 90 градуса, а широчината на багажното отделение достига 1158 мм.


Nissan Roque/X-Trail


Значително по-богат е интериорът, в който седалките, предният панел и вътрешната част на вратите с  обшити с кожа. Както предните, така и задните седалки са направени по новата фирмена технология Zero Gravity, която е създадена съвместно със специалисти от NASA.

Кросоувърът е оборудван с адаптивен круиз-контрол, 12,3-инчов цифров приборен панел, тризонов климатик, проекционен 10,8-инчов екран, информационно-развлекателна система с 9-инчов дисплей и онлайн-сервизи. Има и специална функция Vehicle Motion Control, която предугажда действията на водача и може да се намеси в управлението.


Nissan Roque/X-Trail


Моделът получава 10 въздушни възглавници и всички технологии Nissan Safety Shield 360, включително система за аварийно спиране с разпознаване на пешеходци, а също така и функция за следене на слепите зони, помощ за поддържане на лентата на движение и др. Като опция се предлага системата ProPILOT Assist, помагаща при управлението, като тя работи с круиз-контрола.

Засега е известен само един двигател за кросоувъра, който ще се предлага в Щатите. Това е 2,5-литров атмосферен мотор DOHC с 4 цилиндъра и директно впръскване на горивото. Той развива 194 к.с. и 245 Нм въртящ момент. Кросоувърът получа интелигента система за задвижване на четирите колела с електрохидравлична муфа на задната ос. Тя има 5 режима на работа – всъдеходен, сняг, стандартен, еко и спорт. Версията само с предно предаване е 3 с режима.

Още снимки - вижте в галерията


Снимки: Nissan

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    За мен екстериора е пълен дизайнерски провал с тези "фарове" долно поставени а ла Ситроен и а ла Джук,а също така и лошата декорация на стоповете, лайсните и арките, които правят "проекцията" на страните ,и задната, и предната част някак несиметрични. Някак ненапаснати. Но пък интериора е един от най добрите, които съм виждал. Като цялостно излъчване никак не е лош за СУВ, дори силуета му привлича. Аз лично очаквах повече. Жалко.В наши дни дизайна е решаващ, каквито и да са другите позитиви.
  • #3
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Megaaaaa zle
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Ивайло Иванов ( преди 3 години )
    Изглежда добре. Пожелавам успех на хората в Нисан.
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    ( преди 3 години )