IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Seat обнови бестселъра Ateca

С фейслифта испанският кросоувър получава нов дизел и специално предно стъкло

Ateca, бестселърът на Seat, получи обичайния фейслифт преди появата на второто поколение догодина. Разликите с досегашния автомобил са съвсем скромни и се изчерват в някои технологични добавки, както и в новото ниво на оборудване Xperience, с повече хромирани детайли, съчетани с черни акценти в броните.


Обновеният Seat Ateca
 

Като цяло планираната актуализация повлия съвсем скромно на външния вид на кросоувъра. Увеличен е изборът на дизайн на колелата до 14 (от 16 до 19 инча), а гамата от цветове на каросерията - до 10. Основното оборудване включва LED фарове с динамични указатели на мигачите, а името на модела вече се намира в центъра на долната част на вратата на багажника.

Основните подобрения са в интериора - има нов 10,25-инчов виртуален приборен панел в комбинация с модернизирана мултимедийна система, която е придружена от екрани с 8,25 или 9,2 инча. Списъкът на наличните опции е попълнен с отопляем волан и специално предно стъкло с технология Climacoat: твърди се, че размразява снега и леда само за 2-3 минути.


Още снимки: в галерията:


Що се отнася до гамата на двигателите, основната новина е замяната на 1,6-литровия дизелов двигател в полза на двулитров, който според компанията е по-чист и икономичен. Той ще се предлага във версии със 115 и 150 конски сили, с механична  или роботизирана скоростна кутия DSG. Наборът от бензинови двигатели се състои от три с обем от 1,0 до 2,0 литра, които развиват 110, 150 или 190 к.с.

Според производителя, пускането на кросоувъра Ateca на пазара се е превърнал в абсолютен успех: от началото на производството през 2016 г. от модела са продадени над 300 000 бройки. Скоро се очаква и актуализирана версия на "напомпания" кросоувър от Cupra.

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ( преди 3 години )
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Andropov ( преди 3 години )
    Айде сега да започнем отначало - кое му е специално на този преден прозорец? Моята Октавия си е вече на възраст и си има нагреватели в прозореца - демек нищо ново. Возили са ме на Мондео още 1997 - то също имаше преднен нагревателен прозорец. Супърб-ът го предлагат с опция за прозорец с гел вместо с реотани още от преди минимум 5 години. Е, питм аз - кое му е специалното на горепосиченият прозорец, който размразява за 2-3 минути? А Climacoat е търговско название за някаква термо или слънцезащита
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    до #10 - накои с повече интелект от теб вероятно
  • #7
    2 rate up comment 3 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    До екипа на Аутомедия, моля да обърнете внимание на новия Cadillac CT5, защото това е едно от малкото съвременни грандиозни автомобилни събития, за които си струва да научим нещо в повече. И от това, вече можем да заявим, че съществува истински бестселър, такъв какъвто е Cadillac CT5. А Ateca е проста автомобил от масовите серии, които са на една поточна линия с още няколко други автомобили и това е част от общата събитийност на работата на един от най-успешните автогиганти, нищо повече.
  • #6
    3 rate up comment 7 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    бестселъра Ateca ???!!
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    bibendum ( преди 3 години )
    При силен снеговалеж замръзват чистачките и дюзите за течност. Пресно стъкло не съм виждал да замръзва, освен ако не е пуснато парното хихи.
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Повече коли трябва да се предлагат с подгрев на предното стъкло. Важно е не само сутрин, но и в движение при силен снеговалеж.
  • #3
    5 rate up comment 6 rate down comment
    ceca ( преди 3 години )
    "бестселъра" = ha ha ha ha ha , oh nemoga :D :D :D
  • #2
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Andropov ( преди 3 години )
    Егати специалното предно стъкло, което размразява за 2-3 минути. Че то на моята неспециална кола, неспециалното й стъкло го прави за същото време... Странно...
  • #1
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    един от хубавите сув-ове на пазара.