IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

PSA увеличава производството с работници от Източна Европа

Концерът обмисля преместването на 500 поляци в завода си в Орден

Френският автомобилен производител PSA обяви, че работи върху преместването на 500 работници от Полша в завода си в Орден (Северна Франция), които трябва да помогнат за увеличаване на производството след спирането, причинено от кризата с коронавируса.


PSA завод


Решението да се вземат работници от Източна Европа, вместо да се наемат времено местни жители, беше разкритикувано както от синдикатите, така и от френското правителство. Очакванията са икономиката на Франция да се свие с около 11% заради пандемията с COVID-19, което ще доведе до големи съкращения на работни места.

„Разбираме емоцията, която предизвиква подобно намерение в контекста на случващото се в страната и работим върху алтернативно решение“, заяви говорител на PSA в изявление, изпратено до агенция Reuters.

Алтернативното решение е създаване на екип за завода в Орден от временно наети местни служители, което  да заменят поне част от полските работници, добави представителят на френския производите.

Снимка: PSA

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Работя в еврейска компания, но в един екип с поляци. Те са огледало на България, същите на навици и разбирания като нас. Украйна и Русия ни взеха половината територия, ние сме онеправданите. Литва са "объркани Поляци", Вилнюс е полски, точно като нас и македонците. САЩ им дадоха център за командване в Източна Европа, откраднаха парите по време на обществената поръчка, накрая така го направиха, че след два месеца Русия го хакна и открадна отбранителни планове на НАТО, точно като нашия НАП.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Полша е най-агресивно растящата икономика в Европа с потенциала да стане еквивалентна на Германия. Много аналитици смятат Турция и Полша за следващите силни в Европа. Бай *** с неговото самочувствие...
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Знам го тоя номер, като един колега - ела в Германия ама на българска заплата, останалото за нас.
  • #5
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Achtung ( преди 3 години )
    Работил съм дълго с поляци във Великобритания, не са нищо по различно от средно статистическия българин. Дори бих казал, че инженерите ни са по добри и по дисциплинирани от водкаджиите. Вероятно става на въпрос за някаква много обща работа на минимална заплата която не искат да вършат алжирците за да са опрели да вкарват хора от Полша.
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Йовчо ( преди 3 години )
    Поляците бачкат здраво но шаран повече от казаците!
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Едва ли случайно са избрали да са ПоляциВ Полша липсва мнението "Хубава работа ама полска"
  • #2
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    По-добри са от тебе със сигурност
  • #1
    6 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Те, поляците са едни работници....