IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia спечели от кризата с коронавируса

Корейският производител успя да покрие новите екостандарти в Европа

Кризата, породена от пандемията с коронавуриса, се е оказала полезна за корейския производител Кia, който сериозно е подобрил екологичните характеристики на двигателите си в сравнение със своите конкуренти. Това разкри генералният директор на компания за Европа – Емилио Херера.


Емилио Херера


„Кризисните условия не оказаха влияние на производителността на служителите на компанията ни. Докато производството беше спряно или намалено, нашият конструкторски отдел успя да създаде нови двигатели, които покриват новите жестоки изисквания за вредните емисии СО2 в Европа“, коментира Херера.

Въпреки, че продажбите на марката на европейския пазар намаляха по-малко в сравнение с тези на конкурентите, те трудно ще бъдат върнати на предишните нива. Херера се надява, че европейските купувачи да последват примера на тези в Китай, като отдадат своите предпочитания на лични транспорт пред обществения. Така търсенето на нови модели ще се върне на нивата от преди кризата.


Kia


В близко бъдеще компанията планира да заложи активно на развитието на електрическите силови агрегати. Още през втората половина на текущото десетилетие Kia се надява да представи електрически версии на всички свои модели. Увеличето на продажбите на електромобили обаче може да стане само с помощта на властите в европейските държави.

Снимки: Kia

0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Колко типично! ( преди 3 години )
    Продажбата на постоянно "изравняващите" се по цена с ДВГ електромобили както винаги има нужда някой да принуждава или подкупва клиентите да ги купуват . Същата история е и с ВЕИ . Предстоящата революция ще си остане винаги такава .
  • #1
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    КИА Номер едно по здравина и надеждност!