IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американец си купи автомобил, натъпкан с дрога

Наркотикът на стойност 850 000 бил скрит в специано направени тайници

Жител на градчето Рио Гранде (САЩ) си купил след наддаване на аукцион автомобил на старо, в който по-късно открил тайници, напълнени с наркотици на стойност 850 000 долара, съобщава местният вестник Laredo Times.


дрога


Собственикът на колата решил да я огледа внимателно в гаража си и открил 17 пакета с дрога. Мъжът веднага се обадил в полицията, като дошлите служители на реда с помощта на обучени кучета намерили още толкова, скрити в друг тайник. Експертизата показала, че това е кокаин, като всеки пакет е с тегло 1 кг. 

Органите на реда оценяват откритата дрога на 850 000 долара. Според тях, тъй като Рио Гранде е на границата с Мексико, наркотиците са били предназначени за конкретен купувач. Най-вероятно, той е трябвало да спечели наддаването на търга за колата, но по неизвестни засега причини това не е станало.

Шерифът на град Ларедо, който води разследването, е благодарил на новия собственик на колата за съзнателното отношение и дори му е изплатил парично възнаграждение. Самият автомобил обаче е конфискуван, поне за времето, в което ще трае следствието.

Снимка: Laredo Times

0 от 500