IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz ще направи 15 уникални Maybach с V12

Лимузината S 650 Night Edition ще струва 242 950 долара

Вече е известно, че новото поколение на Mercedes-Benz S-Class все пак ще получи версия с V12 двигател. Още през миналата година компанията аносира „прощална“ версия на седана - Final Edition. Сега същото се случва и с Mercedes-Maybach S 650, който получава още по-рядко изпълнение - Night Edition.


Maybach S 650 Night Edition


Лимитираната лимузина ще разчита на 6,0-литровия V12, който развива 630 к.с. и 1001 Нм въртящ момент. В комбинация със седемстепенна скоростна кутия 7G-Tronic Plus този двигател позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,6 секунди. Освен това, тази версия ще се отличава по екстериора и интериора си.

Отвън редкият седан ще може да бъде разпознат по черния цвят Obsidian Black и карбоновия спойлер на покрива, а също така и по уникалните 20-цолови джанти. Салонът на Mercedes-Maybach S 650 Night Edition ще бъде от карбон и кожа напа в черно и кремаво, като лимузината ще получи всички възможни опции.


Maybach S 650 Night Edition


Сред тях са, например, „капитански“ кресла на втория ред с възможност за промяна на ъгъла на облегалката до 43 градуса, вентилация, подгряване и масаж, акустична система Burmester и мултимедия за пасажерите на втория ред, пневматично окачване, което анализира състоянието на пътя и др.

   
Още снимки - вижте в галерията:

   
За съжаление лимузината ще бъде достъпна само в САЩ, като се планира от нея да бъдат произведени 15 бройки. Всяка от тях ще струва 242 950 долара. За сравнение, „прощалният“  Mercedes-AMG S 65 Final Edition излезе в тираж от 130 машини, като цената му беше 219 820 долара.


Снимки: Mercedes-Benz


0 от 500