IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-луксозният SUV на Mercedes излиза на пазара до края на годината

Модификацията на GLS ще струва 170 000 евро и ще се продава под бранда Maybach

Най-луксозният SUV на Mercedes излиза на пазара до края на годината

Компанията Mercedes-Benz е готова със суперлуксозен SUV, в чиято основа ще бъде новото поколение на модела GLS, представено през пролетта на тази година. По информация на британското издание Autocar, премиерата на автомобила ще се състои на автосалона в Лос Анджелис през ноември, а продажбите ще стартират до края на годината.

Новият голям всъдеход ще се казва Mercedes-Maybach GLS, като ще се предлага в две модификации. Стандартната ще има 3 седалки на втория ред, а по-луксозна - две отделни кресла. Разстоянието между двете оси ще бъде увеличено, за да има повече място за краката на пътниците на втория ред. 

Maybach GLS

При стандартния GLS дължината е 5207 мм, а разстоянието между двете оси - 3155 мм, като и така той превъзхожда основните си съперници на пазара. Bentley Bentayga предлага дължина от 5140 мм и междуосие 3122 мм, а при удължената версия на Range Rover SVAutobiography тези габарити са съответно 5 199 мм и 3 122 мм. Единствено Rolls-Royce Cullinan е по-голяма - дължина от 5 341 мм и междуосие от 3295 мм.

Луксозният всъдеход на Mercedes ще получи 4,0-литров бензинов туин-турбо V8 двигател с мощност 489 к.с. и 700 Нм въртящ момент, който работи в комбинация с 9-степенна автоматична скоростна кутия. Същият агрегат се предлага и за стандартния GLS. Не е изключено, на новия кросоувър да бъде поставен и 6,0-литров V12 AMG с две турбини.

Според британското издание, цените на модела ще стартират от 150 000 паунда (около 168 000 евро), а основните пазари за този кросоувър ще бъдат САЩ, Китай, Русия и Близкия Изток.

Снимки: Autocar

0 от 500