IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проблем с двигателя спря новия кросоувър на Genesis

Производството на версията на GV80 с 3,0-литров дизел е прекратено

При новия кросоувър  GV80 на луксозната марка на Hyundai – Genesis, е открит проблем с двигателя. Той се е появил при версията с 3,0-литров дизел SmartStream, като собствениците се оплакват от силни вибрации. Затова и от компанията решиха да прекратят производството и доставката на автомобили от този модел.


Genesis GV 80


Официален представител на Genesis призна за проблеми с новия мотор с 278 к.с. и 588 Нм. От корейската фирма уточняват, че вибрациите на двигателя на ниски обороти не се отразяват по никакъв начин на безопасността, като са свързани със система за пречистване. Дилърите на марката са готови безплатно да отстранят проблема.

До момента, само на пазара в Южна Корея са продадени над 8000 бройки от Genesis GV80, като са получени още 10 000 поръчки за автомобила. Добрата новина за фирмата е, че проблемът засяга единствено дизеловия вариант, тъй като на другите два основни пазара – в Китай и САЩ, се продават само бензинови версии.

Още снимки на модела - вижте в галерията:

От Genesis обявиха, че проблемите с дизела няма да се отрази на производството и доставките на бензиновите варианти, които разчитат на турбомотори с обем 2,5 и 3,5 литра. Спирането на продажбите на дизеловите версии няма да е толкова болезнено за компанията, тъй като заради коронавируса продажбите и без това спаднаха до ниски нива.

Снимки: Genesis

0 от 500