IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вертикалните гигантски „ноздри“ остават само на BMW 4-Series

Другите модели на марката няма да получат подобна решетка на радиатора

Една от главните особеностите на показаното преди дни ново поколение на купето 4-Series са огромните „ноздри“ на решетката на радиатора. Те обаче няма да се появят при други модели на марката, съобщава Motor1, като се позовава на главния дизайнер на BMW – Домагой Дукец.


BMW 4-Series


Новата „четворка“ на баварския производител получи впечатляваща решетка на радиатора, при които този елемент е разположен вертикално и препраща към историческите модели BMW 328 Coupe и BMW 3.0 CSi. Дизайнът на купето получи раздели феновете на марката на две – някои го харесаха, но други го подложиха на критика.

„В компанията решихме, че вертикалните „ноздри“ са отлично решение за 4-Series. На нас те ни харесват. Добрият дизайн не може да бъде описван като „красив“ или „уродлив“, той трябва да бъде дързък“, коментира Дукец.

Според дизайнера, потребителите поставят все по-високи изисквания към производителите и затова пазарът е наситен с разнообразни автомобили. И за да може даден модел да постигне успех, той трябва да се отличава от останалите.

Още снимки на модела - вижте в галерията:

„Опитваме се да задоволим потребностите на нашите клиенти, като подхождаме индивидуално към всеки модел. Затова и такава решетка няма да се появи нито на бъдещата 3-Series, нито на наскоро обновената 5-Series. Не искаме определен детайл да се повтаря на различни автомобили, защото всеки модел трябва да бъде уникален“, допълни дизайнерът на BMW.

Снимки: BMW


0 от 500