IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes сменя мултимедията на обновения CLS

Моделът ще запази досегашните си двигатели

Компанията Mercedes-Benz обяви, че фейслифтът на CLS-Class ще поучи напълно нова информационна развлекателна система. Вместо досегашната COMAND обновеният модел ще бъде оборудван с фирмената MBUX. Така на централната консола ще останат два 12,3-инчови екрана, а новият информационно-развлекателен комплекс ще бъде разположен редом с цифровия приборен панел.


Mercedes-Benz CLS


Появата на MBUX ще позволи управлението на повечето система с помощта на сензорен дисплей, което значително ще облекчи живота на водача. Освен това, обновеният CLS ще бъде оборудван и с активни асистенти за аварийно спиране, уточняват от германската компания.

Фейслифтът на CLS-Class ще се предлага в два варианта - CLS450 и AMG CLS53, като технически те няма да бъдат променяни. Версията CLS450 ще получи 6-цилиндров турбодвигател с технология EQ Boost и работен обем 3,0 литра, който ще развива 362 к.с. и 500 Нм въртящ момент. Този вариант ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,1 секунди.


Mercedes-Benz CLS


На свойр ред, CLS53 ще бъде оборудван със същия този мотор, но с мощност 429 к.с. и 581 Нм въртящ момент. Тази модификация е вдига 100 км/ч от място за 4,4 секунди. И в двата случая скоростната кутия е 9-степенен автомат.

Палитрата от цветове при модела ще бъде попълнена с Mojave silver и Cirrus silver. Засега от компанията не разкриват цените на модела, който трябва да се появи в продажба до края на годината.


Mercedes-Benz CLS

Снимки: Mercedes-Benz

 

0 от 500