IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Марката Volkswagen с нов ръководител

Промените в ръководството засягат още два от брандовете в групата

Сериозни размествания в ръководството направи изпълнителният директор на Volkswagen Херберт Дийс. Досега той отговаряше и за едноименната марка, но тя вече е поверена на досегашния шеф на Porsche – Оливер Блуме (на снимката), съобщават медиите в Германия.


Оливер Блуме


Първата задача на Блуме ще бъде да реши проблемите със софтуера на новия Volkswagen Golf, както и с ID.3 - първия електромобил от ново поколение на германския производител. Неговата премиера беше отлагана на два пъти заради проблемите с програмното оборудване.

Мястото на Блуме начело на Porsche заема Бернхард Майер, който досега ръководеше Skoda. Кой ще поеме чешкия бранд, все още не е ясно. Известно е обаче, че ще има други промени. Ръководителят на подразделението за леки автомобили на Volkswagen – Матиас Рабе, се мести в Bentley, където ще ръководи отдела за двигатели. Той заема мястото на Вернер Титц, който отива в Seat като директор на отдела за изследвания и разработки.

Снимка: Porsche

0 от 500