IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford измисли как да убие COVID-19 в колата

Системата вече се използва от полицейските всъдеходи на марката

Компанията Ford разработи нов софтуер, който органите на реда могат да използват на всъдеходите си Ford Police Interceptor Utility, за да намалят въздействието на вируса COVID-19, съобщиха от компанията.


Ford Police Interceptor Utility


С помощта на стартирането на специално приложение температурата в салона на всъдехода временно се повишава до 56 градуса по Целзий. Нужни са 15 минути нагряване, за да може концентрацията на вирусите вътре в колата да бъде намалена с 99%.

За да бъде определен тепературният диапазон и времето на действие, от Ford са се обърнали към Университета на Охайо. След това компанията е провела изпитания на новото програмно оборудване, поставено на автомобили на Департамента на полицията на Ню Йорк, Лос Анджелис и редица други големи градове. Продуктът е одобрен и вече е поставен на всички всъдеходи Ford Police Interceptor Utility, произведени през периода 2013-2019 г. в САЩ, Канада и други държави.


Ford Police Interceptor Utility


„Полицията винаги е на първа линия, като нейните служители са изложени на опасност от заразяване с вируси и ние правим всичко възможно, за да им помогнем. В този случай просто превърнахме системата за отопление в неутрализатор на вирусите – салонът се нагрява, докато те не измрат“, обясни Хау Тай-Тан, директор по разработка на нови технологии във Ford. 

Нагряването на салона може да се провежда регулярно, като в него не трябва да има хора. То може да се съчетае и с други санитарни обработки, но е по-ефективно от тях, защото при нормална дезинфекция химическите препарати не достигат до някои места.


Ford Police Interceptor Utility


„С новата система полицаите могат да бъдат пращани там, където няма как да отиде автомобил на „Бърза помощ“. Служителите на реда често превозват болни от коронавирус, а вероятно превозват и хора, които са заразени, но нямат симптоми. Затова и новата функция е много важна“, коментира Стив Тайлър, маркетинг-мениджър на Ford в полицията.

Снимки: Ford

0 от 500