IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият суперкросоувър на BMW ще се предлага под друга марка

Стандартно крос-купе X8 така и няма да се появи в гамата на производителя

Феновете на големите и бързи модели на BMW очакват появята на М-версията на кросоувъра X7, но до момента са принудени да се задоволят с разработките на външни компании. Последният пример е Alpina XB7, построена на базата на модификацията M50i, която получи мотор с 620 коня.


BMW X7


Според слуховете обаче, баварският концерн все още не е убеден, че създаването на собствен всъдеход от този тип, е рентабилен. И съответно ръководството на производителя може да се откаже  от това, той да стане част от моделната гама на BMW.

Както съобщава изданието BMWBlog, хипотетичното BMW X8 M няма да има техническа връзка със сегашното X7. И ако допуснем, че BMW X6 е вариант на BMW X5, то новият всъдеход X8 трябва да бъде построен на напълно нова платформа, която подразделението BMW M Perfromance ще трябва да изгради от нулата.

Съответно, това означава, че автомобилът ще получи и различно име. Ако X8 M бъде създадено от M-подразделението на BMW, то това може да стане първият модел в историята на концерна, който ще се продава под бранд М. А стандартно крос-купе X8 баварците така и няма да пуснат на пазара.

BMW X7

Всъдеходното крос-купе ще бъде в стила на показания неотдавна концепт X7 iPerformance (на снимките), като ще получи хибриден агрегат на базата на фирмения 4,4-литров бензинов V8. Мощността на задвижващата система ще е 750 к.с., като моделът ще бъде представен до края на годината. И във всички случаи ще бъде не само най-мощният, но и най-скъпият автомобил, произвеждан някога от BMW. 

Снимка: BMW

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Нев ( преди 3 години )
    Не се знае, може сътрудничеството с Тойота да даде положителни резултати, при Н2 задвижването, хибридите, доста ще спестят от развойна дейност в тази посока, като ползват утвърдените вече японски технологии.