IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Моделите на BMW сменят нивото на шума

Предлагат се четири режима на системата Active Sound и функция за изключването й

BMW M235i Gran Coupe от моделната 2020 година има функция за фалшив шум от двигателя. Клиентите искат силен, сладко-ревящ двигател при подаване на пълна газ и тишина в салона при движение на магистралата. Тези цели си противоречат, поради което баварците предлагат системата BMW Active Sound.


BMW - звук


В миналите години не беше възможно ръчно да се контролира нивото и вида на звука, влизащ в салона на автомобила. Ситуацията вече не е същата, защото BMW представи настройка, която позволява на водача да промени нивото на шума на двигателя, който се чува в салона. Опциите са “Намален”, “Балансиран”, “Спортен” или “В зависимост от режима на шофиране”.

BMW допълни това с още една настройка, озаглавена "Off", която напълно изключва системата Active Sound. В този режим колата звучи много по-естествено и по-добре се чува истинския звук от ауспуха. Балансираният режим не е нищо повече от граничен между първия и третия. В кабината се чува лек допълнителен шум, но това все пак е достатъчно, за да принуди шофьора да се върне в "Намален" режим, ако поиска, или да избере спортния.

0 от 500