IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota представи два модела наведнъж

Новата Venza и обновената Sienna получиха хибриден агрегат с два електромотора

Компанията Toyota изненадващо представи не един, а два модела наведнъж. Това са новото поколение на кросоувъра Venza и обновения миниван Sienna. Общото между тях е платформата TNGA-K, както и нов хибриден агрегат.


Toyota Venza


За разлика от предшественика си, който приличаше на „повдигнато“ комби, новата Venza вече изглежда като пълноценен кросоувър. Благодарение на новата архитектура TNGA-K, използвана още за моделите Camry, Avalon, RAV4, Highlander и Sienna, автомобилът е по-лек, по-безопасен и по-комфортен.

Кросоувърът е оборудван с пакета за безопасност Toyota Safety Sense, който включва система за следене на лентата на движение, функция за автоматично превключване на светлините от къси на дълги, контрол върху състоянието на шофьора и система за разпознаване на пътните знаци.


Toyota Venza


Като опции за новата Venza се предлагат проекционен дисплей, панорамен покрив, автоматичен климатик, седалки с вентилация и цифрово огледало в салона.

Голямата новост е хибридната задвижваща система на базата на 2,5-литров бензинов двигател, която работи в комбинация с два електромотора и вариаторна скоростна кутия. Сумарната мощност на агрегата е 219 к.с.

Още снимки на новата Venza - вижте в галерията:


Същата система на задвижване се предлага и при обонвения миниван Sienna, но в случая мощността е увеличена до 243 к.с. Моделът получава 4 режима на движение - EV, Normal, Eco и Sport.


Toyota Sienna


Що се касае до промените във външния вид, то при Sienna се наблюдава известно сходство с водородния седан Mirai. Салонът пък напомня на този на RAV4, като за модела е достъпен напълно  цифров приборен панел, а също така и отделен 8-инчов таблет, с който се управлява информационно-развлекателната система, работеща с Apple CarPlay и Android Auto.

По желание на клиента, обновената Sienna може да бъде оборудвана с 9,0-инчов екран на мултимедия, а също така и със 7,0-инчов цифров приборен панел с индикатор на хибридната система. Той дава информация за рекуперацията на енергия по време на движение.

Още снимки на обновената Sienna - вижте в галерията:

Снимки: Toyota

0 от 500