IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota ще предложи и „напомпана“ Corolla

Хечбекът ще получи мотора на хот-хеча Yaris GR

Показаният преди време хечбек Toyota GR Yaris предизвика истински фурор. Автомобилът беше разработен от нулата от подразделението Toyota Gazoo Racing (TGR) и от екипа на Tommi Makinen Racing, като получи мощен двигател, задвижване на четирите колела и статус на колекционерски автомобил заради ограничения си тираж, който ще се продава само в Япония.


Toyota Corolla


Сега в компанията смятат да „зарадват“ и други пазари, като северноамериканското подразделение на Toyota подготвя излизането на подобна версия на по-големия хечбек Corolla. В момента компанията продава Corolla GRSport, но тя се отличава от оригиналния модел само на външен вид, докато технически почти не е променяна, като се изключат новите стабилизатори за напречна устойчивост.

Очаква се, че „напомпаната“ Corolla на Gazoo Racing ще получи двигателя на GR Yaris. Това е 1,6-литровият G16E-GTS с турбо, развиващ 272 к.с. и 370 Нм, който е съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия. Спортната версия на платформата TNGA с двойно окачване отзад и трансмисия с многодискова муфа и два диференциала обаче остават само за GR Yaris, докато при GR Corolla ще се разчита на по-твърдо окачване с оригинални пружини и амортисьори, както и на по-мощни спирачки.

Снимка: Toyota

0 от 500