IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Суперкомбито на Audi задмина Bugatti Veyron

Германско ателие предлага версия на RS6 с 1010 к.с.

Германското тунинг-ателие Wheelsandmore предложи пет пакета за увеличение на производителността на Audi RS6. При топ-варианта мощността на 4,0-литровия турбо V8 двигател развива 1010 к.с. и 1250 Нм въртящ момент, което е повече от Bugatti Veyron с 8,0-литров W16.


Audi RS6 Wheelsandmore


Стандартно моторът на суперкомбито развива 600 к.с. и 800 Нм. При пакета Stage I е препрограмиран блока за управление на двигателя, като това струва 2100 евро. Мощността скача до 710 к.с. и 920 Нм въртящ момент.

Комплектът Stage II е чип-тунинг с поставяне на спортна изпускателна система Capristo. Всичко това е на стойност 7688 евро, като мощността достига 725 к.с. и 930 Нм. При Stage III доработките са същите плюс смяна на впускателните колектори и на въздуховодите, както и поставяне на въздушен филтър с нулево съпротивление. Мощността се увеличава до 786 к.с. и 1060 Нм, а цената е 12 521 евро.


Audi RS6 Wheelsandmore


При Stage IV се предлагат по-производителни турбокомпресори и усилена трансмисия. Характеристиките се подобряват до 960 к.с. и 1250 Нм, но този комплект вече струва 33 529 евро, което е повече от 1/4 от базовата цена на Audi RS6 в Германия (117 500 евро).

Накрая идва и Stage V – поставяне на безкатализаторен даунпайп и смяна на филтрите за твърди частици. В случая цената от 41 932 евро официално е обявена от ателието, което означава, че тунинг-китът е получи одобрение от германската служба за технически надзор TÜV. Пиковите параметри за 1010 к.с. и 1250 Нм.

Audi RS6 Wheelsandmore


Визуално промените, направени от Wheelsandmore не са толкова значителни. За доработеното Audi RS6 са предвидени само 22-цолови джанти, а може да се поръча и снижено окачване.

Снимки: Wheelsandmore 

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Веселинов ( преди 3 години )
    Здравейте колеги мисля че аудито едно хубаво кола но от една страна много култури които не можем да ги сравним с мерцедеса бяга в това отношение Аз имам Audi A5 2015 година много хубава страхотна е но както казах има много проблеми които не са чели Audi трябва още много да съсредоточи върху горенето на маслото
  • #11
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Cecotomov1 ( преди 3 години )
    Могат да задминат Bugatti...., когато е спряло - Как пък направиха въобще аналог...
  • #10
    9 rate up comment 10 rate down comment
    До 8 ( преди 3 години )
    Напълно си прав. Ауди са навсякъде по медиите, къде очевидно, къде загатнати. Забелязал съм, че имат супер добър маркетинг. Дори в този сайт всяка трета статия е за тях. Реално колите са им с мн добър интериор, но останалото не е нещо кой знае какво. Всеки производител си има качества. Маркетингът обаче прави разликата.
  • #9
    7 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Велики са! Може да продадат само две бройки, но това им стига.
  • #8
    3 rate up comment 3 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Не ги харесвам конспиративните теории, но първото нещо което асоциирам, като видя тези доработки тук, е стремежът не толкова те да печелят от това,а да захранят любопитство, страст и вълнения в подрастващите, за да може да продават тези производители повече-утре.От психологията знаем за този модел,така нареченото когнитивно развитие /познавателно начало/.С други думи успешен маркетинг,но дали е така? Друго.Много производители участват във WRC, но не се възползват в рекламата си чрез това.Е що ?
  • #7
    16 rate up comment 5 rate down comment
    .... ( преди 3 години )
    Абе тва да ви неа мерцедес или бмв да немоа му се радваш от дефекти или да няма ресурс
  • #6
    14 rate up comment 2 rate down comment
    до лоеният мозък дол ( преди 3 години )
    и само български такъв има енергията да лющи едни и същи коментари, де що добара! Как па не можа две нови думи да научиш!?!
  • #5
    12 rate up comment 31 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 3 години )
    Суперкомби. За да можеш да пренасяш шкафове от Икеа с 300 км/ч по германски аутобан. Само лоен немски мозък може да направи такъв автомобил. И още по-лоен мозък да даде толкова пари за него.
  • #4
    24 rate up comment 1 rate down comment
    Специалист ( преди 3 години )
    Е ти знаеш по добре нали си направил 10000 тунинг проекта и то със новия мотор 4.0т на Ауди и знаеш ресурса му !!!!#Диванен специалист
  • #3
    5 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Вероятно ще ти съсипе нервите тая кола от поправки с тоя тунинг, но на снимки го докарва.