IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автономните модели на Volvo излизат след 2 години

Те ще бъдат от трето ниво и в началото системата ще работи само на някои пътища

През 2022 г. ще се състои представянето на модернизираната версия на архитектурата на SPA 2, върху която ще бъде изградено новото Volvo XC90. След рестайлинга платформата ще се обзаведе с хардуерна поддръжка за усъвършенствани модификации на системи за автономно шофиране.


Volvo автономност


От своя страна интегрираният в покрива лидар Lumina ще стане част от автопилота Highway Pilot, който комбинира цялата бордова електроника в обща мрежа и работи въз основа на софтуера Zenuity.

Благодарение на активния далекомер ще се формира карта на района в реално време. Освен това точността му е толкова висока, че от разстояние 250 м оборудването ще може да определи в каква поза се намира шофьорът, както и положението на ръцете и краката му.

Шведският автомобилен производител пази детайлите в тайна, но очевидно става въпрос за автопилот от трето ниво на автономия по скалата на SAE. С други думи, в определени случаи шофьорът ще може да пусне ръцете си от волана и дори да не обръща внимание на пътя.

Системата ще работи само по някои магистрали по света, но създателите обещават разширяване на географията, след като започнат да се появяват нейни актуализации.

0 от 500