IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Комбито Audi A6 вече може да се зарежда от мрежата

Хибридната версия Avant 55 TFSI e quattro изминава 51 км на ток

Компанията Audi представи хибридната модификация A6 Avant 55 TFSI e quattro. Това комби може да се зарежда от електропреносната мрежа, като пробегът му само на ток е 51 км.


Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro


Новата версия на A6 Avant се задвижва от силов агрегат, в който влизат 2,0-литров бензинов турбодвигател с 252 к.с. и електромотор със 143 к.с. Сумарната мощност на системата е 367 к.с., като тя включва акумулатор с капацитет 14,1 кВт/ч, 7-степенна роботизирана скоростна кутия S tronic и система за задвижване на четирите колела quattro.

Обявеното от производителя време за ускорение от 0 до 100 км/ч е 5,8 секунди, а максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч. В електрически режим хибридното комби може да развие максимум 135 км/ч.

Още снимки - вижте в галерията:


Разходът на гориво в смесен цикъл при A6 Avant 55 TFSI e quattro 1,9-2,1 л/100 км. От стандартния модел тази версия се отличава по затъмнените елементи от екстериора и 19-цоловите джанти. 

Снимки: Audi

0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не позна, от Хърлец!
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до 8 ( преди 3 години )
    Не си в България...!? До колкото знам Струпец е още в България.
  • #7
    6 rate up comment 0 rate down comment
    само да питам ( преди 3 години )
    Бе, аз от доста време не живея в България, вярно ли там всички коли на дизел тракат и пушат, както постоянно пише некакъв юнак тука!? Понеже в една бяла страна нормално не виждаш никаква разлика зад каквато и да е кола!?
  • #6
    3 rate up comment 5 rate down comment
    няма такова чудо ( преди 3 години )
    "Чудесна комбинация от двата свята...." инфантилния ром се включи. За съжаление, ще попаря ентусиазма му. 5.8 сек е ускорението с двете задвижвания. В другите сайтове дават ускорението до 100 на ток колко е - 12.3 сек., колкото базова КИА Пиканто. Браво на Ауди :-)
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Чудно ( преди 3 години )
    Чудесна комбинация от двата свята! Коната със 130 коня на ток върти гуми и набира здраво, а това с над 140 само на ток ще прави 60 за около 4 секунди, което градско е перфе! Който има излишни 150 бона, е чудесен избор. Аз имам 20 и затова съм с Chevy Volt - 150 коня на ток.
  • #4
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    51 км. на ток, ЛЕ ЛЕ, ТОВА КЪРТИ!!!! В ТЕСЛА си скубят косите и още не могат да се съвземат от шока.
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Уфффф, 367 коня, а 5.8 сек...!!! Спънато магаре.
  • #2
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Хубаво са го направили, но кой ще го купува? Феновете на ВАГ си искат ТеДеИ-то! Хубаво им е да мирише на нафта, да кади, пуши, трака и вибрира. Няма ли кълбета дим зад талигата не го хвалете са казали разбирачите на нафтовите печки.
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Е супер само е тъпо че разхода на гориво на тези зареждаеми хибриди никога не го дават реален и дори да е с пълна батерия излиза че за 50 км харчи 2 литра което е нереално за 2-литров бензин и 2 тона комби