fallback

Повече мощност за новите Toyota GT86 и Subaru BRZ

Смяната на поколенията при спортните купета ще е догодина

Новите поколения на спортните купета Toyota GT86 и Subaru BRZ ще дебютират не по-рано от март догодина, съобщава изданието Best Car, като уточнява, че и този срок може да бъде променен заради пандемията от коронавирус.

Въпреки слуховете, двата автомобила, които са напълно идентични технически, няма да бъдат изградени на модулната платформа TNGA на Toyota, а ще използват актуалното си шаси, което все пак ще бъде модернизирано. А това вероятно означава, че вероятно в случая става дума за значително обновяване (фейслифт), а не за смяна на генерациите.

Все пак Toyota GT86 и Subaru BRZ ще получат допълнителна мощност, тъй като сегашният 2,0-литров двигател с 205 к.с. ще бъде заменен от 4-цилиндров „боксер“ на Subaru с обем 2,4 литра. Неговата мощност ще бъде 220-240 к.с., като ще може да се съчетава с механична или автоматична скоростна кутия.

От Subaru също така обявиха, че поръчки за сегашното поколение на модела BRZ ще се приемат до 20 юли.

Снимки: Toyota, Subaru

fallback
  • #4
    анонимен ( преди 4 години )
    Отчаян ход. Тези модел не се продава и това е!
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    Честно казано не съм я карал на павета и нямам представа как се представя на подобна настилка, но други коли от подобен клас съм карал и при всички е едно и също твърдо возене. Не вярвам при тази да има някаква разлика към по-твърдо от другите. Колко често обаче караш по павета ми е интересно, че това да е причината, че не става за всекидневна кола. Според мен точно си става не само за забавление, но и кола за всеки ден. Малка, маневрена, бърза иикономична с 4 места.Отзад е тясно, но са 4 а не 2
  • #2
    Владо ( преди 4 години )
    Колата наистина е забавна, но не става за евридейка.Това е колата с най-твърдото заводско качване, на която съм се качил.Буквално зъбите ти тракат, ако караш по павета...
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Тунерите от сегашния мотор вадят спокойно 350-400 к.с. Нямам идея защо слагат по-голям мотор, за да качат мощността. Спокойно без принудително пълнене и сегашния ще извади 250 к.с. макар и тези 200 к.с. да са достатъчни и колата да е много приятна за каране. Качиш ли се веднъж и после не ти се слиза от нея. Страхотна е! Дано новата са я направили още по-добра, да не и сложат много висока цена и разхода на гориво да е като на сегашната, която е мн.икономична,което е учудващо за подобен автомобил.
fallback
Последни