IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият Hummer ще се прави от слънчева енергия

За целта GM и партньор строят соларни паркове с общ капацитет 500 000 МВтч годишно

Перспективните електрически всъдеходи Hummer ще се произвеждат, изразходвайки само електроенергия, получена от възобновяеми източници - вятърни генератори и слънчеви панели. Заводът в Детройт-Хамтрамк, където сглобяването на модела ще започне в края на 2021 г., както и всички други производствени активи, инженерни и административни центрове на General Motors в Южен Мичиган, включително и основната й централа, ще бъдат снабдявани с електричество изключително от възобновяеми източници.


Hummer EV


За да изпълни тази задача, General Motors сключи партньорство с енергийната компания DTE Energy, което двете страни разгласиха в съвместно прессъобщение. Като част от партньорството, в индустриалния комплекс на GM в Югоизточен Мичиган ще бъдат изградени две слънчеви централи или соларни паркове с общ капацитет от 500 хиляди МВтч годишно.

Заедно с изградения от GM миналата година парк от вятърни мелници автомобилният производител ще обезпечава на своите основни активи 800 хиляди МВтч електроенергия от възобновяеми източници годишно, като се започне през 2023 г., което е еквивалентно на доставката на електроенергия на 100 хиляди домакинства. До 2030 година GM планира всичките й активи в САЩ да преминат на нулеви емисии въглероден диоксид при производството на електроенергия, а в света - до 2040 г.

0 от 500