IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Xiaomi пусна head-up дисплей с гласово командване

Асистентът предлага на водача място за почивка и нощувка по избрания маршрут

Автомобилните head-up дисплеи (HUD) набират все по-голяма популярност, защото могат да бъдат инсталирани в почти всяко превозно средство. Сега китайският технологичен гигант Xiaomi пусна ново поколение на проекционния екран, наречен Carrobot Smart Head-Up Display и разработен заедно с компанията Carrobot.


Xiaomi - head-up дисплей


Всъщност, това е втората, по-технологично напреднала версия на устройството, която понастоящем е на етап групово финансиране (краудфъндинг). Тя се предлага на старата цена от 70 долара, но след финансирането ще срува до 98 долара.

Carrobot Smart Head-Up Display е в състояние да проектира важна информация на нивото на очите на водача. По-конкретно, това са индикатор за скоростта, разстоянието до зададения от навигацията адрес, оборотите на двигателя, картата на навигацията и много други. Традиционните екрани на инфотейнмънт систевите увеличават риска от злополуки, тъй като водачът трябва да откъсне очи от пътя, за да види дисплея.


Xiaomi - head-up дисплей


Основна характеристика на обновения проекционен екран е гласовата поддръжка. Интелигентният асистент на Carrobot Smart Head-Up Display е в състояние не само да зададе маршрут, но и да предложи място за почивка, лека закуска и нощувка по време на пътуване.

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    И китайчетата ли ви станаха спонсори, че им рекламирате бо-клу-ците? Погледнах я тази джаджа в алиекспрес, гиърбест и амазон, прочетох отзивите и разбрах, че нищо не струва. Хората са крайно недоволни от това нещо. Иначе HUD е хубаво нещо, но точно този не струва. Вземете си HUD Head-up-Display, Universal-Handyhalter f