IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кросоувър на Toyota смени поколенията

Четвъртото поколение на Harrier технически повтаря RAV4

Компанията Toyota разкри четвъртото поколение на кросоувъра си Harrier, който е насочен към пазара в Япония и технически повтаря един от най-популярните модели на марката – RAV4.


Toyota Harrier


Новият Harrier, както и последните големи модели на Toyota с напречно разположение на двигателя, е построен на модулната платформа GA-K (TNGA) с окачване McPherson отпред и двойна напречна гледа отзад. Геометрията е оптимизирана за постигане на баланс между комфорт и остра реакция, преработени са и характеристиките на амотисьорите.

Кросоувърът получава и системата Active Cornering Assist, която позволява да се минимализира недозавиването с помощта на кратки „скоростни импулси“ и завивания.

Още снимки - вижте в галерията:


Заедно с нова платформа Toyota Harrier получава и различна гама двигатели, които са същите като при японската версия на RAV4. Това са са атмосферен 2.0 с мощност 171 к.с. и вариаторна скоростна кутия Forect Shift-CVT, както и хибриден агрегат THS II, в чиято основа е бензинов мотор 2.5. Съвкупната мощност е 218 или 222 к.с. И двата варианта са или с предно предаване или с 4х4, като при хибрида задните колела се задвижват от електромотор.

В салона на четвъртото поколение на Harrier се залага на съчетание от лукс и скъпи материали. Централната консола е направена във формата на седло, като декоративните елементи са от дърво. Предните седалки и приборният панел са обшити с изкуствена кожа, а за първи път на този модел се поставя люк с функция за затъмняване.


Toyota Harrier

В списъка с оборудване на кросоувъра влиза системата за безопасност Toyota Safety Sense,  който вече включва и аварийно  спиране с функция за разпознаване на пешеходци и велосипедисти. Моделът е оборудван още с предни и задни датчици за паркиране и цифрово огледало в салона.

Продажбите на Toyota Harrier в Япония стартират през лятото на тази година. Засега цените не са обявени.

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Оо , тоя Хариър е много по-баровския джип. Половин Лексус. И дизайна е мнооого по-премиум и аеродинамичен.Браво!
  • #2
    0 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Дано е по-добра от РАВ4! Да не се провали като нея на лосовия тест.
  • #1
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Никога не бих познал, че това е японското RAV4. Рафката сега изглежда доста добре и има много агресивни форми, а това за Япония не показва зъби и изглежда доста добронамерено. Не е лошо, но лично на мен не ми допада. Явно на различните пазари има различни моди...