IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Копие на Toyota Land Cruiser се оказа по-голямо и по-луксозно от оригинала

За първи път пеше показан интериора на всъдехода Hengtian L4600 (ВИДЕО)

Видео с интериора на големия всъдеход Hengtian L4600, който представлява копие на Toyota Land Cruiser от Китай, се появи в интернет. Салонът на „клонинга“ изглежда по-луксозно от това на оригинала – L4600 има по-голям екран на мултимедийната система, повече дървени декоративни елементи, както и кожа по седалки, панела и вътрешната страна на вратите.


Hengtian L4600


Като размери Hengtian L4600 е по-голям от актуалния Land Cruiser 200. Дължината му е 5239 мм, широчината – 2026 мм, височината – 1932 мм, а разстоянието между двете оси е 2950 мм. За сравнение, габаритите на големият всъдеход на Toyota са 4950x1970x1950 мм, като междуосието е 2850 мм.

На външен вид китайският Hengtian L4600 прилича на два модела на Toyota. Отпред прилича на актуалния Land Cruiser Prado, а отзад е идентичен с Land Cruiser 200 от 2007 г. Каросерията и оптиката са оригинални, въпреки че визуално са идентични с японските.



Архитектурата на шасито копира Land Cruiser. Двигателят и трансмисия са китайско производство, но в основата им са японски агрегати. Така под капака е поставен 4,6-литров двигател с мощност 286 к.с., който е производство на компанията Futai Power Co. Скоростната кутия е 6-степенна автоматична.

Премиерата Hengtian L4600 не е далеч. Първоначално се планираше тя да бъде проведена през април на автосалона в Пекин, но той беше отложен и вероятно производителят ще се ограничи с онлайн-представяне. Засега цените на китайското копие на Land Cruiser не са обявени, но според медиите в Китай те ще стартират от 270 000 юана (35 305 евро). За сравнение, базовата Toyota Land Cruiser 200 на местния пазар струва 800 000 юана (105 000 евро).


Hengtian L4600


Снимки: Autohome

0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Да направят V8, който издържа милион мили и ще си говорим.Джаджи винаги могат да се сложат, въпросът е че Land Cruiser, Land Cruiser Prado, Lexus GX и LX - използват надеждни и доказали се компоненти и части (поне тези сглобени в Япония)Както за интериора, така и по всичко - окачване, двигател, скорости - рискове не се поемат. За това и тези автомобили издържат адски условия от Саудитска Арабия до Сибир и са се доказали.Кой смята че *** екстри оправдават риска колата да ви остави на ...
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #3 Дженди, Тойота не само са го направили по-хубав и луксозен, но и се продава в магазина и се казва Лексус. Ако искаш нещо с което да влезеш в калта, гората и планината е Land Cruiser. Ако искаш да си по асфалт и с леки отбивки извън пътя без да се лишаваш от проходимостта си вземаш Лексус. Там имаш всичко каквото ти е кеф! Още нещо да не си разбрал? А, ако искаш още да се правиш на интересен що не кажеш за репликите на Ламбо и Ферари. Китайските са по-шукария , ама не са истински. Сети ли се?
  • #3
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Като го гледам това и се сещам оня лаф за малкият "инструмент" и големата кола на собственика!
  • #2
    12 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Още един дето е виждал китайски коли пред 15 години и си мисли че и до ден днешен нещата са същите
  • #1
    19 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Те и анцузите Адидас ги правят по-красиви от оригинала, ама си остават метета. Има реплики на всички марки телефони, но и те са далеч от оригиналите. С колите обаче положението е още по-трагично. При тях има защита на пасажери, шофьо, пешеходци, системи на защита и т.н., а при репликите тези неща или липсват или не са на нивото на оригинала...