IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M5 ускорява като Bugatti Veyron

Ателието G-Power добави много скорост в баварския спортен седан

През миналата седмица G-Power представи абсурдно мощното си BMW M8, а сега играта е повторена с едно оранжево М5. Всъщност, това М5 е още по-абсурдно, но затова е и толкова интересно. Името му е G5M Hurricane RS.

 

G-Power BMW M5

 

Който носи име на ураган, трябва да изглежда така. Затова тунинг-фирмата е дала на M5 Competition оранжево фолио и нов карбонов преден капак с голям powerdome и странични отвори за въздух. Капакът трябва да помогне за нагнетяването и отвеждането на въздуха от двигателя, което е нужно, особено след намесата G-Power.

Нови турбокомпресори с по-големи нагнетяващи колела, променени турбинни колела и корпуси от CNC, спортни катализатори с 200 клетки, титаниева ауспухова система с 4 100-мм карбонови накрайници и промяна на софтуера водят до 840 к.с. и 1050 Нм въртящ момент. Това са 215 к.с. и 300 Нм повече от серийната версия, поради което промяна е била нужна и в кутията.

 

G-Power BMW M5

 

Изменени са и динамичните стойности на Hurricane RS. G-Power обещава ускорение от 0 до 100 за 2,5 секунди, т.е. на нивото на Bugatti Veyron. Максималната скорост е ограничена електронно на 350 км/ч. Това определено не е краят на възможностите, но ограничението се налага заради гумите.

Ако и 350 км/ч не са достатъчни, може да поръчате специални гуми на Michelin в комбинация с кованите джанти Hurricane в размер 21 цола за скромната сума от 9545 евро.

Според слуховете BMW също смята да вдигне мощността на своето М5. Вероятно скоро ще видим M5 CS, който ще има по-висока мощност от 625-те к.с. на M5 Competition. Моделът ще се базира на фейслифта, който ще дебютира през май.

Снимки: G-Power

Вижте още снимки в галерията:

 

0 от 500