IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW включва в гамата си още два хибрида

До края на годината ще излязат екологични версии на Tiguan и Arteon

Компанията Volkswagen се готви да оборудва с хибридни силови агрегати още два свои модела – кросоувъра Tiguan и седана Arteon.  Те ще се присъединят към предлаганите вече от марката зареждащи се хибриди (плъг-ин) Golf eHybrid, Passat GTE и Touareq R. Всъщност, моделите ще станат общо 6, тъй като Arteon ще излезе и като комби, което също ще получи хибриден вариант.


VW Tiguan хибрид


В момента Volkswagen предлага такава версия на Tiguan, но тя е само за китайския пазар. Кросоувърът се задвижва от комбинация от 1,4-литров бензинов турбомотор със 150 к.с. и електрически двигател със 116 к.с. Скоростната кутия е 6-степенна роботизирана. 

Съвкупната мощност на системата е 208 к.с. и 400 Нм. Капацитетът на батериите е 12,1 кВт/ч, като това осигурява пробег от 52 км с едно зареждане. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 8,1 секунди, а максималната скорост е 200 км/ч. Най-вероятно за европейските потребители тези показатели ще бъдат различни.


VW Arteon


В случая с Volkswagen Arteon ситуацията е далеч по-ясна, защото за него хибридният агрегат ще бъде взет от бизнес-седана Passat GTE. Това означава 1,4-литров бензинов двигател със 156 к.с. и електромотор със 115 к.с. Съвкупната мощност е 218 к.с. и 400 Нм, като батерията има капацитет от 13 кВт/ч. Пробегът е 62 км за седана и 64 км за комбито. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 7,6 секунди, а максималната скорост е 222 км/ч.

Снимки: Volkswagen

0 от 500