IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

15-те най-бързи нови коли до 30 000 долара

За парите, които струва у нас дизелово Renault, в Америка ще вземете Ford Mustang с 310 коня

Много хора обичат да повтарят, че днешните коли не струват, сравнени с онези от доброто старо време. В някои отношения това може и да е вярно, примерно от гледна точка на дизайна. Но технологично разликата между машина отпреди 40 години и съвременен автомобил е като от Земята до Международната космическа станция. Дори само динамичните показатели на сравнително обикновени коли днес осезаемо превъзхождат най-добрите спортни модели на миналите епохи. В потвърждение на това американците от C&D подбраха 15-те най-бързи автомобила, които могат да се купят днес за под 30 000 долара (53 500 лева).

Разбира се, класацията се отнася до Северна Америка, чиито екологични норми не са, да се изразим деликатно, извънредно строги. Много от тези модели дори не се предлагат в Европа (макар че могат да се срещнат по автокъщите в Дупница, внесени от частни лица). Но класацията ни наведе на идеята за любопитно сравнение: какво може да се купи за едни и същи пари отвъд океана и у нас. Затова утре очаквайте и 15-те най-бързи коли до 52 770 лева в България.



 

 

0 от 500
  • #21
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Госта ( преди 3 години )
    Xaxa краварските глокници не случайно са евтини и не,не е евтинко в САЩ,ако се разболеете жална ви майка,ама както и да е...
  • #20
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До 18 ( преди 3 години )
    Хубаво е, че мислиш :) но Мустанг се появява през 1964
  • #19
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Като се има предвид, че масово в щатите максималната скорос, е около 110 - 120 км/ч, няма голяма файда. Пък и полицаите никак не са сговорчиви.Някой беше казал, че е по-интересно да караш бързо бавна кола, отколкото бърза кола бавно.
  • #18
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    аз си мисля, че и мустанга от 50-те ще вземе добре завоя с понече от 30кмч, но само предположение :) Разбира се трябва да умее шофьора ;) съгласен съм че не е за лай..ца дето могат да карат *само* със 100 включени системи да ги пазят от какво ли не.
  • #17
    3 rate up comment 1 rate down comment
    аФтор ( преди 3 години )
    Съвременният мустанг е с независимо окачване, така че спокойно си взимай завоите.
  • #16
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Като завиваш, намаляваш ли до 30, защото окачването ти е от 50-те и тежестта е 65 процента върху предния мост? :D има хора, които обичат да гледат колите и жените. А имами такива, които ги карат ;-)
  • #15
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    покупката на автомобил е като да отидеш на първа среща с момиче или ти харесва или не ако на теб ти харесва фокус о. к. само един въпрос когато подадеш газ затваряш ли си очите за да се насладиш на звука когато заключиш автомобила обръщаш ли се за да и се насладиш и усмивката озарява ли лицето ти когато я видиш това е химия
  • #14
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ейй тва гледането в чуждата чиния е голЕм национален спорт... Ау колко еФтини са колите, а и другите стоки в щатите!? Ау бау... първо щатите са в порядъци по-голям пазар. Това няма да се промени и цените там винаги ще са по-ниски. НО Европа е много по-добро място за живеене. Междудругото в щатите да караш мустанг или камаро има същия ефект като тук да караш фиеста... откъм гъзария :) Откъм удоволствие от шофирането - еми ако много ви е важно - айде газ към Америка ;)
  • #13
    6 rate up comment 1 rate down comment
    #13 ( преди 3 години )
    Ако си купуваш кола, за да те забелязват, това е друг въпрос :D бих препоръчал Wienermobil-a ,на Oscar Meyer. Ако си купуваш кола, защото обичаш и умееш да караш, фокусът и мустангът са несравними
  • #12
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    То защото е много евтино здравеопазването в Европа, затова идват да си оправят зъбите в българия. И когато коментирате здравните застраховки в САЩ поне сметнете здравните разходи в Европа. да не се окажат почти еднакви. И добавете и ДДС, където почти го няма в САЩ. И вижте скалите за ДОД. Може да се окаже, че социалните държави тек взимат повече пари.