IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi купува 10% от Renault?

Освен финансова помощ за френската марка това ще доведе и до засилване на връзките в алианса

Японският конгломерат Mitsubishi Corp обмисля евентуално закупуване на 10% от акциите на Renault, съобщава френското издание Les Echos, като се позовава на свои източници. Подобен ход ще укрепи съюза, в който освен двата автомобилни производителя влиза и компанията Nissan.

Това е един от обсъжданите десетки варианти за бъдещето на алианса. Обмислят се също така планове за преструктуриране, затваряне на заводи и други схеми за икономия на разходите, които предвиждат сериозни промени в капиталовата структура на тристранния съюз, уточнява вестникът.

Renault

Трябва да се уточни, че в случая става дума за Mitsubishi Corp, която притежава 20% в автомобилния производител Mitsubishi Motors. В същото време Nissan е най-големият акционер в компанията, като притежава и 15% Renault. На свой ред френската компанията има 43-процентов дял в Nissan.

От Renault не коментираха съобщението, но не е тайна, че компанията се намира в доста затруднено положение, което допълнително се усложнява и от ситуацията с коронавируса, която затвори всички автомобилни заводи в Европа. Появиха се дори твърдения, че френската държава ще национализира Renault, като в момента тя държи 10% от акциите на компанията.

Снимка: Renault

0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    автофен ( преди 3 години )
    До #5 Колега,Този концерн е като котешки черва.Нисан има контролен пакет и 35% от Мицубиши.Рено има 43% от Нисан.Нисан има 15% от Рено,а сега Мижубиши 10% от Рено.Концерна ще просъществува,защото освен тези три гиганта,вътре влизат Дачиа и Автоваз(Лада).Вътре са още Samsung Motors,както и китайския производител на електромобили-Jinbei&Huasong.С други думи,концерна има силни позиции,огромен пазар,както и технологии,а и Франция ще помага. ;)
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Тук ( преди 4 години )
    Обикновенно плюят хора с вехти "премиум" возила.
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    До #9 всички много добре знаем кои са марките коли - диагнози - и децата (дето не са шофьори) и те го знаят. И всички които псуваме по пътищата въпросните "с диагнози" заради "майсторските" изцепки които правят постоянно - знаеме ги. Няма да ги цитираме за да не се обиждаме на марки ламарини - ама - знаеме си...Но да кажеш че хората които карат Рено са увредени .... Нагло е...
  • #8
    2 rate up comment 3 rate down comment
    до: #7 ( преди 4 години )
    Тук има колеги, които те наричат увреден от каране на Рено, До този момент мислех, че е пресилено, но вече виждам, че са били прави след, като прочетох написаното от теб. Та ти най-елементарното не можеш да направиш, а именно да различиш притежаването на акции и притежаването на компания. Това нещо е елементарно да го направи дори и ученик от началните класове, но твоето ниво явно е по-ниско. Само не зная по рождение ли си толкова зле или е от карането на Рено? Жалка работа...
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Нали уж Рено искат да изкупят VAG?!
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    adakhdb ( преди 4 години )
    Е като Рено има 43% в Нисан и Нисан е основния акционер в Мицубиши, според теб кой кого притежава????? Рено притежава и Нисан и Мицубиши...Сега Рено пак ще се спаси благодарение на държавните субсиди и може да купи още марки....ако има интерес!
  • #5
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Phantom ( преди 4 години )
    До #5Те ще се оправят ама ти - не
  • #4
    8 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    До сега Нисан ги държеше да не потънат, но сега няма кой. Надяват се Мицубиши да ги спаси, но не вярвам на такава лека стръв да клъвнат. Нисан им казаха, че могат да преговарят за нещо, ако Франция си продаде акциите и френското правителство няма право на глас. До сега им беше добре на Рендаците да цоцат от държавата и от Нисан, но идва време, когато всичко ще им излезе през носа. Сега се вижда какъв въздух под налягане са. Всъщност винаги се е виждало, стига човек да има очи да види.
  • #3
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Рендетата са в шах! Заформя се шведска тройка, като те са от женската страна...
  • #2
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 4 години )
    Тия си объркаха родата бре - вече не е ясно кой колко и от коя компания притежава акции :-)