IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Nissan сменя логото си

Патентът е регистриран в повечето страни по света

И Nissan сменя логото си

След Kia, Volkswagen и BMW южнокорейският автомобилен производител Nissan също реши да смени логото си, става ясно от патентните ведомства в много страни по света. Новата емблема вече е регистрирана в доста региони, включително във Великобритания, и в страни от Южна Америка, като Аржентина например. Ново лого ще получи и "подразделението Z".

В съответствие със световните тенденции, новото лого изглежда по-просто и ясно: Nissan се отказва от триизмерния ефект и лишава корпоративния си символ от псевдохромно покритие. Закръглената форма е запазена, но кръгът около думата "Nissan" вече е отворен.

Всъщност, дебютът на новото лого се състоя заедно с премиерата на концептуалното електрическо крос-купе Ariya. Осветените елементи върху символите, използвани в модела, практически повтарят линиите, които могат да се видят на патентните изображения. Съответно може да се предположи, че това ще се превърне в глобалното лого на Nissan в най-скоро време.

Nissan ново лого

Междувременно, новото лого на моделите от Z-серията - с тази буква Nissan обозначава своите спортни модели, изглежда точно обратното: заявленията за патентите, подадени от компанията в Канада и Нова Зеландия, изобразяват ретро символ. Емблемата е много подобна на тази, използвана от компанията в началото на 70-те години. Новото спортно купе Nissan трябва да дебютира в идните 2 години и е възможно, в съответствие с новото лого, екстериорът му също да напомня за историческите модели на марката.

Снимки: Motor

0 от 500