IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият „татуиран“ автомобил е Lexus UX

Автомобилът отдава почит на майсторите „такуми“

Първият „татуиран“ автомобил е Lexus UX

Компанията Lexus и известният майстор на татуировки от Лондон - Клаудия Де Сабе, показаха първия по рода си татуиран автомобил. Това ек кросоувърът UX, който е украсен в традиционните за културата на Япония рисунки на шарани, които символизират късмет и постоянство.

Процесът по нанасяне на „татуировката“ е отнел 6 месеца. Клаудия е избрала бял автомобил, върху който първоначално е започнала да се упражнява. След това художничката на ръка е изрисувала колата, след което е нанесла безцветен лак. Както отбелязва самата Де Сабе, процесът до голяма степен напомня нанасяне на рисунката върху човешкото тяло. В случая обаче, тя е трябвало да се съобразява с формите на каросерията, докато е преминавала от една част на друга.

Идеята на проекта е, кросоувърът да отдаде почит на майсторите „такуми“ (хора с 25-годишен опит, които създават своите произведения на ръка), чийто стил Lexus използва при производството на свои автомобили. Машината ще си остане в една-единствена бройка, като няма да се продава, въпреки че от Lexus обявиха нейната цена. Ако този кросоувър се появи в продажба, той би струвал 120 000 паунда.

Снимка: Lexus

 

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #1 Прав си! Най-подходящите слонове са немските слонове на четири колела!
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Страхотна идея.... да започнем да татуираме всичко около нас... Слоновете са следващите обекти за татуси... хем има голяма площ, хем няма козина да закрива "гледката"...