IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-мощното BMW 7-Series ще е на ток

Седанът ще запази и двигателите с вътрешно горене

Най-мощното BMW 7-Series ще е на ток

Вече на няколко пъти по пътищата на Европа бяха забелязвани прототипи на новото поколение на BMW 7-Series, оборудвани с различни силови агрегати. Едва сега обаче от баварсия концерн повдигат леко завесата около автомобила. Това направи председателят на Съвета на директорите на BMW AG Оливер Ципсе, който по време на редовната отчетна конференция на производителя разкри част от плановете за модела. 

От думите му става ясно, че новото поколение на флагмана на BMW действително ще получи изцяло електрическа модификация. Тя ще излезе на пазара едновременно със стандартните версии, които, както и досега, ще бъдат оборудвани с бензиови и дизелови двигатели, а също така и с хибридни силови агрегати.

BMW 7-Series

Именно електрическият седан ще се настани на водещо място в семейство 7-Series, тъй като ще бъде най-мощен от всички. Засега няма яснота, колко конски сили ще получи силовият агреат, но  Оливер Ципсе подчерта, че всички версии на луксозната лимузина ще бъдат изградени на една и съща плагформа.

Към момента най-мощната модификация на 7-Series, е BMW 760i с 6,6-литров V12, развиващ 609 к.с. Почти сигурно обаче, при следващото поколение V12 двигателят ще отпадне от гамата, тъй като в BMW не искат да харчат прекалено много средства за адаптирането към новите екологични стандарт.

BMW 7-Series
Снимки: Motor1

0 от 500