IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi готви отговор на BMW X4

Обновеното Q5 ще получи и купеообразна версия

Audi готви отговор на BMW X4

Манията по купеобразните кросоувъри продължава да се разширява, като засега Audi предлага по-малко такива модели от основните си конкуренти BMW и Mercedes. Компанията от Инголщад има в гамата си Q3 Sportback и Q8, но вече работи и върху трети такъв автомобил. Това ще бъде купеобразна версия на Q5.

Според германските медии, крос-купето ще бъде представен едновременно с обновеното Q5, чиято премиера е предвидена за есента на тази година. В момента прототип на фейслифта на Q5 се тества усилено в Скандинавия, като се очаква да започнат изпитания и на купеобразния вариант, който ще получи името Q5 Sportback.

Новият модел ще трябва да се конкурира с BMW X4 и Mercedes-Benz GLC Coupe. Той ще получи двигатели на фейслифта на Q5 – бензинови и дизели, които ще бъдат подпомагани от „мека“ хибридна система. На по-късен етап ще се появи и „заредена“ модификация - SQ5 Sportback, която ще си съперничи с Mercedes-AMG GLC 43.

Сегашното Audi Q5 се предлага в S-вариант, като разчита на 3,0-литров турбодизелов V6 с мощност 347 к.с. Твърде възможно, при фейслифта на модела този агрегат да претърпи промени и също да получи по-сериозна електрическа подкрепа.

Снимка: Audi

0 от 500