IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

“Демоничното“ Audi RS Q8-R се появи на видео

Премиерата на кросоувъра ще бъде през лятото

Германското тунинг-ателие ABT Sportsline подразни феновете с кратко видео на най-впечетляващия си проект в последно време - „демоничното“  RS Q8-R. „Напомпаният“ кросоувър е построен на базата на модела Audi RS Q8, като ще бъде показан през юни 2020 г.

Засега не е ясно, каква мощност ще получи бъдещият ABT RS Q8-R. Стандартният сериен кросоувър е оборудван с туин-турбо V8 двигател 4.0, който развива мощност от 600 к.с. и 800 Нм. При поставяне на нов блок за управление – ABT Engine Control, мощността скача до 700 к.с. и 880 Нм, като това вече беше демонстрирано от ABT при първата им доработка на модела.

Това съвсем не е крайният предел на мотора, поне ако се съди по проекта на друга фирма - MTM. Експертите на ателието „измъкнаха“ от двигателя 722 к.с. и 950 Нм, а след прекалибриране на горивната система мощността скочи зо 787 и 1030 Нм.

Впрочем, в ABT имат опит с направата на модели на Audi, при които мощността на задвижващата система е увеличена сериозно. Един от последните проекти е доработка на хибридното RS6, чийто силов агрегат след намесата на ателието надхвърля 1000 к.с. и 1291 Нм въртящ момент.

Снимка и видео: ABT

0 от 500