fallback

Hyundai представи новия Elantra

Седанът за първи път получава хибридна версия

Корейският производител Hyundai представи новото поколение на седана Elantra, който е получил голям брой нови технологии, както и първа в историята на модела хибридна задвижваща система.

Като габарити Elantra вече изпреварва основните си конкуренти на пазара Honda Civic, Mazda 3 и Toyota Corolla. Седанът е изграден на нова платформа, благодарение на която дължината е увеличена с 50 мм, а разстоянието между двете оси е нараснало с 25 мм.

Дизайнът на модела също е претърпял промени, като в предната и задната част изглеждат доста модерно. Това е получено благодарение на комбинацията от два фактора – увеличеното междуосие и по-кратките предни свесове. От Hyundai твърдят, че Elantra може да се счита и за купе с 4 врати, като полегатата задна част на покрива по никакъв начин не се отразява на пространството за пасажерите на втория ред седалки.

Повече внимание е обърнато на технологиите в автомобила. Още базовата версия получила 8,0-инчов мултимедиен комплекс с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto. Така Elantra става първият модел в този клас, оборудван с такава функция. А топ-вариант ще се предлага с 10,3-инчов дисплей.

С помощта на Bluetooth ще може да се получава достъп до всички цифрови датчици в автомобила и да се сваля информация, като това също досега не е предлагано в сегмента. Приборният панел е изяло цифров, като и до него достъпът може да се осъществи с Bluetooth. 

Новата Elantra получава огромно количество електронни асистенти, сред които влизат функция за автоматично спиране с разпознаване на пешеходците, система за контрола на полосата на движение, адаптивен круиз контрол, система за мониторинг на „слепите“ зони и др.

Още снимки - вижте в галерията:

За първи път в историята на модела се появява хибридна версия, която комбинира 1,6-литров двигател и електромотор със съвкупна мощност 139 к.с. Ще се предлага и досегашния 2,0-литров бензинов двигател със 147 к.с., а предстои излизане и на версия N-Line. Производството на седана стартира през есента, като цените ще станат ясни на старта на продажбите.

Снимки: Hyundai

 

fallback
  • #7
    Курник! ( преди 4 години )
    Прилича на отвратителен Шевролет!А двигателите са смешни, корейски *** с претенции!
  • #6
    анонимен ( преди 4 години )
    Това е пълна лъжа: ...с поддръжка на Apple CarPlay и Android ***. Така Elantra става първият модел в този клас, оборудван с такава функция. Проверявайте си инфото преди да ги пишете тези неща, защото не са верни! Имам чувството, че освен ВАГ то и Хюндай/КИА също са ви станали спонсори!
  • #5
    анонимен ( преди 4 години )
    Дизайнът не е лош. Не мога да кажа, че колата е красива, но в никакъв случай не е и грозна. Воланът ми изглежда доста странно. Не зная що за приумица е, но не е никак добре на визия. Дано поне да е удобен! Основният недостатък на корейските коли е цената. Прекалено много ги вдигнаха. Наистина прекалиха. Не виждам причина да го правят. Нито качеството са вдигнали, нито по-скъпи материали слагат, нито нищо. С тези нереални и надути цени ме отказаха, като техен клиент, а бях готов да си взема .
  • #4
    нЕкъв ( преди 4 години )
    Мен задната част ме радва,но определено дизайнера е правил предницата полузаспал.
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    Къде да повърна
  • #2
    popa ot razgrad ( преди 4 години )
    успели са да я направят значително по-отвратителна от сегашния модел...похвално...
  • #1
    Николай ( преди 4 години )
    Хюндай за пореден път вдигат нивото. Всеки нов модел е по-добър и по-добър! Стават все по атрактивни на дизайн, интериор и екстериор. Много по-смислена покупка от ВАГ или дори франсетата, които също вдигнаха цените....
fallback
Последни