IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Gemballa също готви високопроходимо Porsche 911

Моделът Avalanche 4x4 ще конкурира Ruf Rodeo и вдъхновената от 959 концепция на сина на Уве Гембала

Gemballa също готви високопроходимо Porsche 911

Достатъчно високопроходими Porsche 911 за една седмица? Gemballa не мисли така. Германската тунинг-фирма представи скици на повдигнато 911, което ще бъде представено по-късно през годината.

Бъдещият модел не трябва да бъде бъркан с вдъхновеното от 959 Porsche 911, което синът на Уве Гембала – Марк Филип Гембала – иска да представи също по-късно през годината. Веднага, след като обяви плановете си, синът на основателя на фирмата бе предупреден от Gemballa, че не притежава правата да използва името.

Gemballa Avalanche 4x4

Обратно към Avalanche 4x4. Това не е просто нормална версия на тунингован 911. Както се вижда от снимките, това ще бъде модел за всякакъв вид терени.
Gemballa планира от дълги години да създаде офроуд-версия на легендата от Цуфенхаузен. В официално съобщение фирмата обяви, че Avalanche 4x4 ще бъде представен в следващите 24 месеца.

Докато снимките показват определено пресилено как би изглеждал крайният продукт, вероятно моделът ще изглежда внушително. Съдейки по предишни творения на фирмата, той ще бъде по-атрактивен от представения наскоро Ruf Rodeo Concept. 

Gemballa Avalanche 4x4

Avalanche 4x4 ще бъде представен заедно с Tornado 4x4. Вторият модел е Porsche Cayenne с изразени офроуд-качества. Перлата в короната на портфолиото ще бъде разработен самостоятелно модел с централно разположен двигател с 800 к.с., който ще ускорява до 100 за 2,5 секунди.

Освен това Gemballa Avalanche 4.2 RS, който бе представен на автосалона в Женева преди три години, ще бъде създаден в малка серия на базата на 991 и 992 Turbo. Според тунинг-фирмата „динамичните му характеристики оставят зад себе си всички сравними автомобили“.

Снимки: Gemballa

0 от 500