IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Gemballa създаде нов бъдещ рекордьор

Доработеното Porsche 911 Turbo развива 820 к.с.

Gemballa създаде нов бъдещ рекордьор

Компанията Gemballa обяви, че по време на автосалона в Женева ще покаже своето ново купе Avalanche. В основа на спортното купе е моделът Porsche 911 Turbo от последно поколение, чиято мощност е увеличена значително.

Gemballa създаде нов бъдещ рекордьор

Машината е оборудвана с 3,8-литров мотор с 6 цилиндъра, който в базовия си вариант развива 540 к.с. и 710 Нм въртящ момент. След намесата на експертите от Gemballa мощността на двигателя е нараснала до 820 к.с. и 750 Нм. Динамиката на купето не бе разкрита, но 911 Turbo във версия S (580 к.с. и 750 Нм) ускорява от 0 до 100 кч/ч за 2,9 секунди, което означава, че колата на Gemballa задължително ще бъде по-бърза.

Интересното е, че сегашният Avalanche не е най-мощният модел в историята. В предишната генерация топ-версията Avalance GTR 800 Evo-R развиваше 850 к.с. и 935 Нм. От компанията обаче са категорични, че новото купе ще постави няколко впечатляващи рекорда. Какви точно ще бъдат те, засега остава тайна.

Освен с променен силов агретат купето на Gemballa може да се похвали и с впечатляваща външност. Значително подобрена е аеродинамиката, като са поставени няколко допълнителни компонента. Това са преден сплитер, по-широки престилки и голяма дифузьор отзад, в който са вградени четирите тръби на изпускателната система.

Gemballa създаде нов бъдещ рекордьор

Двувратката е получила още въздухозаборници в предната броня, нов елемент на багажния отсек с вградено в него осветление, а същото таки и огромно задно антикрило. Всички допълнителни елементи са направени от карбон.

Купето Gemballa Avalanche няма да бъде единственият модел на компанията, показан в Женева. Заедно с него пред публиката ще се появи и още една версия на 911 Turbo, която се казва Gemballa GTR 780 EVO-R. Както личи от името, при нея мощността ще бъде под 800 к.с.

Снимки: Gemballa

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Неук ( преди 7 години )
    Като дизайн определено не, но аз съм привърженик повече на слийпърите и инженерния тунинг. Това е в повече, поне според мен. Този, който иска да изглежда така доработения му автомобнил не би си купил Порше. Иначе като двигател и ходова част 9ff си остава върха.