IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes Vito вече изминава 421 км на ток

Моделът получи нов дизайн и двигатели, както и ново електрическо задвижване

Mercedes Vito вече изминава 421 км на ток

В третата си генерация Vito се предлага от края на 2014 г. Затова и лекотоварният модел на Mercedes се нуждаеше от освежаване. Основната новина при фейслифта е въвеждането на електрическа версия за пътническия модел Tourer.

Електрическият Vito е на пазара от 2018 г., като досега се предлагаше с електромотор със 116 к.с. и акумулатор от 41 кВт/ч. Той изминаваше между 150 и 184 километра на ток.

Mercedes Vito

Сега версията e-Tourer получава задвижването на електрическия V-клас (EQV) с водно охлаждане на електрониката. Акумулаторът може да бъде зареждан от 10 часа чрез уолбокс до само 45 минути от станция за бързо зареждане.

Електрическият Tourer е с максимална мощност от 204 к.с. 90-киловатчасовият акумулатор позволява изминаването на до 421 километра. Максималната скорост е 140 км/ч, а по желание може да бъде освободена до 160 км/ч. Обемът на багажника, според избраната каросерия, е между 1000 и 1400 литра. Електрическият товарен ван също остава в гамата.

Mercedes Vito

Под капака на конвенционално задвижваните ванове със задно предаване продължава да работи двулитровия дизел, познат и от леките модели на марката. Нивата на мощност са четири – 102, 136, 163 и 190 к.с.

Топмоделът за шестместния Vito Mixo и Tourer е с мощност 239 к.с. Двулитровият дизел трябва да бъде по-икономичен, по-тих и по-екологичен. Серийно той е свързан с деветстепенен автоматик. Като опция се предлага и двойно предаване. За товарния ван с предно предаване ще се предлага и 1,7-литров дизел със 102 или 136 к.с. Тук силовото предаване е поверено на ръчна шестстепенна кутия.

Mercedes Vito

По желание моделите на Vito могат да бъдат оборудвани с активен спирачен асистент и асистент за поддържане на дистанция, както и с дигитално вътрешно огледало. Разбира се, не липсват и промени във външния вид, които се забелязват най-вече в предницата. Нови тапицерии и джанти допълват гамата.

Снимки: Daimler

0 от 500