IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия глобява Mercedes с 3.75 млрд. евро?

Транспортният министър наказва компанията заради нелегален софтуер при дизелите

Германия глобява Mercedes с 3.75 млрд. евро?

Новият германски транспортен министър Андреас Шойер заплаши Daimler с рекордна глоба от 3.75 милиарда евро, съобщава Spiegel. Санкцията е заради скандала с емисиите, в който бе замесена компанията-производител на марката Mercedes-Benz.

Германия глобява Mercedes с 3.75 млрд. евро?
Новият германски транспортен министър Андреас Шойер от самото начало ясно загатна, че ще е твърд към автомобилните компании

Този понеделник Шойер разпита главния изпълнителен директор на Daimler Дитер Цетше, за да установи колко леки и лекотоварни автомобила трябва да бъдат отзовани заради незаконен софтуер. По информация на Spiegel в министерството са изчислили бройката на около 750 000 автомобила, носещи по 5000 евро глоба бройката.

От ведомството отказаха да коментират официално информацията и заявиха само, че са постигнали договорка с производителя как да изчистят "сложните технически въпроси" по случая.

Службата по автомобилен контрол KBA вече издаде нареждане компанията да отзове всички ванове от модела Vito с 1.6-литров дизелов двигател, защото били в нарушение на правилата за вредните емисии. Daimler тогава заяви, че ще обжалва.

Германия глобява Mercedes с 3.75 млрд. евро?
По информация на авторитетното издание Der Spiegel проблемът с нелегалния софтуер засягал и С-класата, един от най-популярните модели на Mercedes-Benz

Според Spiegel вече имало доказателства, че проблемът засяга и популярната С-класа. От компанията засега настояват, че разговорите с министерството са конфиденциални и няма да разкрият насоката им пред медиите.
 

Тагове: vito spiegel
0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    123 ( преди 5 години )
    Да ги пращат в източна Европа, че ги купим за 100 евро бройката, да се отърват от тез *** :D
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    А дано .. ( преди 5 години )
    ама надали! (за БМВ)
  • #5
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Shimano ( преди 5 години )
    Май само BMW са с "чисъ" дизел.
  • #4
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    въпросният 1.6 дизел произхожда от рено и се вгражда във Вито и С-класата. Хак да им е на Мерцедес, че взема въобще нещо от боклучавите франзели!!
  • #3
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тези глоби после им ги връщат под различна форма. Тези глоби са просто ей така да се замажат очите на хората, че нещо се прави и са се загрижили. Да, да, ама не.А Фолк с Ваген колко ги глобиха за измамите да попитам? Ама тях пък как ще ги глоби държавата, като все едно тя самата да се глоби. Само лъжи и измами от немска страна! Всичката им работа е такава. Научиха се от милионите джа-га-ли от Анадола да лъжат, че и повече взеха да го правят. Като сложим и китайското качество става още по-зле...
  • #2
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Auto ( преди 5 години )
    Dobre che sa RENO da gi snabdyavat s dvigateli!!!
  • #1
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Истина ( преди 5 години )
    Всички искат да става всичко тайно и под масата. Докога така, нали ние плащаме трябва ние да знаем какво става и защо. Аз съм за 100% прозрачност за всичко, включитено и всяка стотинка от дадъците ми да знам къде отива!