IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Genesis показа второто поколение на G80

Седанът сменя платформата, а дизайнът му повтаря кросоувъра GV80

Genesis показа второто поколение на G80

Премиум-марката на Hyundai – Genesis, показа първи официални снимки на второто поколение на седана си G80. Моделът преминава на напълно нова платформа със задно предаване, а като дизайн и технически характеристики се доближава до кросоувъра GV80.

Екстериорът на седана до голяма степен повтаря този на кросоувъра, който беше представен в края на миналата година. В частност, това се отнася за решетката на радиатора с характерна форма, а също така и за оптиката с типичните за бранда двойни линии отпред и отзад.

Още снимки - вижте в галерията:

Повечето детайли от интериора също са взаимствани от GV80, в това число и напълно цифровият приборен панел, 14,5-инчовият дисплей на мултимедийната система, а също така и „шайбата“, която заменя традиционния лост за смяна на скоростите.

Засега производителят не разкрива данни за двигателите, но се очаква второто поколение на G80 да бъде достъпен със същите бензинови мотори, които се предлагат и за GV80. Това са 2,5-литров турбомотор с 4 цилиндъра и мощност 305 к.с., както и 3,5-литров турбо V6, развиващ 370 к.с. Двата агрегата се съчетават с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Снимки: Hyundai

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Брандо ( преди 4 години )
    Автомобилът определено ще бъде конглокент на Октавия !
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Въпрос ( преди 4 години )
    Освен дизайнът от джипа, ще копира ли и скоростната му кутия? Само питам..
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Па тая кола не е от друга планета а е крадена от други марки. До преди 10-15г. Хюндай копираха цели модели. Днес виждаме радиаторна решетка от Кадилак, мултимедиа от БМВ, скоростния лост тип шайба от Рейндж Роувър-Ягуар..... дори Емблемата е копие на емблемата на Бентли, все едно, ще излъжат някой, че са Бентли.
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Наистина ли намирате тази смесица от Бентли, Ауди, Мерцедес и Соната за красива?!
  • #2
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 4 години )
    И от мен корейците получават респект. Начало 90-те взех едно от първите Пони. Сравнено Генезис изглежда на техника от друга планета и време. Развиват се бурно. Като нация са намерили модуса да вървят заедно и само напред. Ние не можем да се оправим ни с миналото си, ни с настоящето, ни помежду си, ни със себе си. Боже, вече само на теб се надяваме!
  • #1
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Николай ( преди 4 години )
    Браво на корейците, супер яката кола. Дано дойдат и в България, бих си купил Дженезис. Много красиви коли правят, изглеждат наистина премиум, имат пълен набор от екстри както немските, но са на разумна цена. Даже са по-добри и от Лексус. Според мен бързо ще ги изместят, че даже и ще вземат голям дял от немците.